st., 7. prosinec 2022 14:30

Organizace Oktagon má nové dva šampiony. David Kozma svůj sedmý pás do sbírky nepřidal.

Oficiální plakát turnaje Oktagon 37 Oficiální plakát turnaje Oktagon 37 Zdroj: OKTAGON MMA
Ostrava - V sobotu 3. prosince se uskutečnil další MMA turnaj organizace Oktagon, ve kterém byly kromě klasických zápasů vidět i dva titulové. První znich byl zápas mezi dvojící Jakub Tichota a proti němu Mate Sanikidze, který tento souboj nakonec vyhrál na body. V tom druhém se utkal zatím v Oktagonu neporažený David Kozma, který měl za soupeře brazilského bíjce Kaika Brita, který Kozmovi udělil technické KO a sesadil ho z velterového trůnu.

Organizace Oktagon zavítala po sedmi měsících do nejtvrdšího města v republice a to konkrétně do Ostravar arény, kde měla na programu již devátý turnaj tohoto roku. Název galavečeru byl Oktagon 37: Kozma vs. Brito.

Po celý večer bylo vidět spousta zajímavých soubojů a diváci byli naprosto nadšení, protože z jedenácti soubojů skončily na body pouze tři z nich, jeden skončil ve třetím kole a ostatních sedm v prvním kole předčasně. Za zmínku stojí především jediný dámský boj mezi Monikou Chochlíkovou ze Slovenska a Katharinou Dalisdaovou z Německa, která na předchozím turnaji porazila veteránku UFC Mallory Martin. Tento souboj, který podle předpovědí měla vyhrát Katharina s přehledem, skončil až na body ve prospěch Dalisdaové, což mnohé překvapilo, neboť Chochlíková se specializuje spíše na thajský box a kickbox. Očekávalo se tedy, že Katharina Moniku ukončí před limitem, což se nestalo a Monika si z klece odnesla potlesk plné haly za její výkon. Chochlíková se k této bitvě vyjádřila po zápasen na jejím Instagramu a napsala zde i důvod, proč si vzala tahle velkou výzvu.

Hlavní předzápas vrcholu tohoto turnaje tvořil první titulový souboj mezi naším Jakubem Tichotou a Mate Sanikidzem z Gruzie. Pro oba to byl zatím vrcholový zápas jejich karier, neboť oba jsou teprve na jejím začátku (Tichota 22 let, Sanikidze 24 let). Souboj byl velmi vyrovnaný a tvrdý, přeléval se ze strany na stranu a skončil až po konci časového limitu pátého kola. Po zápase vyzval moderátor a promotér Oktagonu Ondřej Novotný oba bojovníky do středu klece a muselo rozhodnout až bodování rozhodčích, kdy dva rozhodčí ze tří nabodovali jako vítěze Sanikidzeho a tak Gruzíjec vyhrál na body na split decision.

Vrcholem turnaje byla obhajoba titulu Davida Kozmy ve velterové váze, kdy Davidovým soupeřem byl Brazilec Kaik Brito. Jestli si fanoušci mysleli, že Tichota s Gruzíjcem předvedli nejtvrdší bitvu turnaje, tak se spletli, poněvadž v tomto souboji si bojovníci nedarovali ani jeden úder a hned to soupeři začali oplácet. Ve třetím kole dostal David několik úderů za sebou do hlavy a rozhodčí Jan Voborník titulový souboj předčasně ukončil pro technické KO ve prospěch Brita. David byl tím pádem sesazen z trůnu po bezmála 1477 dnech, kdy se na tomto turnaji pokoušel obhájit velterový pás už pošesté, bohužel pro něho však neúspěšně.

Další turnaj s názvem Oktagon 38: Kincl vs. Vémola 2, který bude hostit O2 aréna v Praze se uskuteční 30. prosince. Zápas, který nese název tohoto turnaje se neuskuteční z důvodu zranění Karlose Vémoly a pro Patrika Kincla se aktuálně hledá nový soupeř. Diváci, ale o titulový zápas určitě nepříjdou a budou se moci tešit  i na titulový souboj mezi Jonasem Magardem, který bude obhajovat proti Filipovi Mackovi. Dále se představí Matěj Peňaz, který se zúčastnil Dana White Contenderu, Matúš Juráček, Alex Lohoré a mnoho dalších.

Zobrazeno 676 krát
Naposledy upraveno: pá., 9. prosinec 2022 15:50
Pro psaní komentářů se přihlaste