×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 872
ne., 31. leden 2010 17:23

Ostrava hostila mistrovství české republiky v latinskoamerických tancích

V sobotu 30. 1. 2010 se v Ostravě-Porubě bojovalo o tituly mistrů republiky v latinskoamerických tancích v kategoriích juniorů, mládežníků, dospělých a seniorů. Na parketu se vystřídalo více než 150 tanečních párů z celé České republiky, mezi nimi i několik olomouckých reprezentantů.
První na programu dne byli Junioři I, což jsou děti od dvanácti do čtrnácti let. V této kategorii nastoupilo celkem dvacet párů. Jedním z nich byl olomoucký pár z tanečního klubu Olymp Olomouc, který tančí ve výkonnostní kategorii C. Tento pár se protančil až do semifinále, ale finále jim uniklo. Mezi šestku nejlepších se protančili Petr Liška, David Felcman, Daniel Vlas, Dan Šrámek, Michal Bureš a Matěj Mlynář. První místo ve finále jasně patřilo Matěji Mlynářovi, kterému se tím podařilo obhájit titul z loňského roku. Druhý skončil Michal Bureš s Barborou Píchalovou a třetí místo obsadil Dan Šrámek s Barborou Horákovou.

Ve věkové kategorii Junior II, tedy tanečníci do šestnácti let, se představilo 36 tanečních párů. I zde byl jeden pár z olomouckého tanečního klubu, ale stejně jako v předchozí kategorii se do finále neprobojovali. Mistry pro tento rok se v této kategorii stal taneční pár s číslem 4, tedy loňští vicemistři Jiří Gross a Tereza Šimáčková. Jen o pár bodů za nimi skončili Jiří Vala s Janou Dostálovou a druhými vicemistry pro letošní rok se stali Jiří Lejtar s Barborou Koškovou.

V kategorii do osmnácti let nastoupilo 30 tanečních párů. Obhájce loňského titulu postoupil do vyšší věkové kategorie, a tak zůstalo pole působnosti otevřené pro další taneční páry. I zde si nakonec mistrovský titul vybojoval loňský vicemistr mládežnické kategorie Jan Skuhravý s Dominikou Bergmanovou. Druhé místo pak patřilo Michalu Horníčkovi s Yanou Grishchenko a třetí místo obsadili Milan Martínek a Kateřina Krejčíková. Nově utvořený taneční pár Radim Stupka a Michaela Riedlová, kteří patří jak k olomouckému tanečnímu klubu Olymp, tak k ostravskému trendu, obsadili finálové páté místo.

Vrcholem večera bylo mistrovství v kategorii dospělých. Zde se představilo mnoho tanečníků známých například z taneční show Star Dance. Byli mezi nimi například Jan Onder nebo vítězka první řady Kristýna Coufalová. Z padesáti osmi tanečních párů se mezi šest finálových probojovali sourozenci Tomáš a Martina Markovi, mnohanásobní mistři republiky ve standardních tancích Martin Dvořák se Zuzanou Šilhánovou, kteří chtěli vybojovat jedinou českou mistrovskou medaili, již ve své sbírce ještě nemají, Filip Swětík a jeho partnerka Žaneta Vašková, Marek Dědík a Orsolya Tóth, brněnští Radim Přádka s Kateřinou Kolmanovou a šestici uzavíral černý kůň soutěže Jan Dvořáček a Klára Decastelová. Třetí místo si vytančil Martin Dvořák s partnerkou, na druhém skončili sourozenci Markovi a titul mistra republiky patří Marku Dědíkovi, jenž se svou partnerkou tančí teprve měsíc a na mistrovství se přihlásili na poslední chvíli. Olomoucký pár Tomáš Přidal s Gabrielou Hořínkovou obsadil 33. místo.

Kompletní výsledky na http://csts.cz/?q=cs/souteze/oldweb/11

 

Zobrazeno 2754 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37

Pro psaní komentářů se přihlaste