st., 18. duben 2018 11:51

Pablo Muñoz šesti góly dirigoval demolici Mexika

Hokejisté Španělska slaví gól Hokejisté Španělska slaví gól Zdroj: Real Federación Española de Deportes de Hielo/Pepe Villoslada
Igloo Ice Arena, Granada - V úterý večer se proti sobě postavili reprezentanti Španělska a Mexika. Nešlo ale o fotbal, která je pro tyto země typičtějším sportem. Tentokrát se střetli na ledě ve španělské Granadě, kde se koná hokejové mistrovství světa II. divize skupiny B. Lépe jsou na tom domácí hráči, kteří zatím vedou tabulku a neskrývají ambice na postup do prestižnější skupiny A. Mexiko naopak balancuje na hraně sestupu do III. divize.

Zápas se od začátku vyvíjel lépe pro španělské hokejisty. Svého soupeře zatlačili v obranném pásmu a z prvního gólu se radovali po 23 vteřinách díky Pablu Muñozovi. Tomu se proti Mexiku opravdu dařilo, již v první třetině zvládl zkompletovat hattrick. Hody španělského útočníka pokračovaly i v dalších třetinách. Pablo Muñoz se mezi úspěšné střelce zapsal celkem šestkrát a stal se tak nejlepším hráčem utkání. „Zápas byl trochu zrádný, protože Mexiko na tom není tak dobře jako v předchozích letech. Věděli jsme, že se musíme soustředit a soupeře nepodcenit. Roli favorita jsme chtěli potvrdit i na ledě, a to se nám povedlo,“ zhodnotil Pablo Muñoz pro web LaLiga4Sports. Svým výkonem strhl i spoluhráče, Mexiku nakonec společně nasázeli čtrnáct gólů. Španělé nepřipustili žádné komplikace, vyhráli potřetí za sebou a jsou na dobré cestě do skupiny A. „S dnešním výsledkem jsme spokojení, ale ještě není nic rozhodnuté. Musíme odehrát i zbývající zápasy na sto procent, čekají nás dva silnější soupeři. A samozřejmě doufáme, že na konci turnaje budeme slavit postup,“ doplnil Muñoz.

Mexiko si žádnou větší šanci nevytvořilo. Za celý zápas vystřelili pouze pětkrát. Ve skupině B tak i nadále zůstávají poslední, zatím nezískali ani bod a jejich záchrana ve II. divizi je pořád nejistá. Navíc se v příštích zápasech musí obejít bez zraněného Najera. Mexický hokejista po tvrdém hitu narazil na mantinel a přivolaní lékaři ho museli odvézt na nosítkách.

 

Španělsko - Mexiko 14:0 (4:0, 5:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 1. Muñoz P. (Carbonell, Rivero), 7. Muñoz P. (Solorzano, Fuentes), 13. Muñoz P. (Carbonell, Rivero), 17. Muñoz J. (Carbonell, Arraras), 25. G. Betrán (Carbonell), 32. A. García (Boronat), 35. Muñoz P. (G. Betrán, Brabo), 38. Brabo (G. Betrán), 39. Muñoz P. (Carbonell, Brabo), 48. Boronat (Granell, Brabo), 50. Muñoz P. (Carbonell), 51. Muñoz J. (Puyuelo, A. García), 52. Ubieto (Fuentes, Solorzano), 59. G. González (Solorzano, Fuentes)

Španělsko: Alcaine (32. Barbo) – Brabo, G. Betrán (A), Vea, Ubieto, Baldris, A. García, Vicente – Carbonell, Rivero, Muñoz P. (A) – G. González, Solorzano, Fuentes – Granell, Rubio, Boronat – Arraras, Puyuelo (C), Muñoz J. – Hernández.

Mexiko: de Alba (de la Garma) – Ugarte (C), Rosette, Colas, de la Vega, Pierce, Martínez, Obregon (A), Padilla – Najera (A), Pérez, Benabib – Sierra, Cruz, Kelo – Smithers, Chabat, Tommasi.

Rozhodčí: Toppel (Dánsko) – Hoefer (Německo), van Grinsven (Belgie)

Střely: 49:5

Počet diváků: 157

Zobrazeno 1797 krát
Naposledy upraveno: po., 23. duben 2018 21:04
Pro psaní komentářů se přihlaste