so., 4. listopad 2017 17:28

Padesátka je pro Scorpions jenom číslo

Matthias Jabs a Rudolf Schenker Matthias Jabs a Rudolf Schenker Zdroj: Wikimedia Commons
Ostrava - Heavy-metalová legenda se vrací opět do České republiky, kde se těší velké popularitě. Naposledy vystoupila v únoru minulého roku v pražské O2 aréně. V rámci celosvětového turné Crazy World Tour skupina zavítá také do Ostravy, kde vystoupí 3. prosince v 19 hodin v Ostravar aréně. Vstupenky je možné zakoupit na webové stránce www.ticketpro.cz. Cena se pohybuje od 850 až do 1200 korun (stání u pódia).

Během své činnosti kapela experimentovala s různými hudebními styly, od spolupráce s Berlínskou filharmonií, přes elektronické melodie na albu „Eye II Eye“, až po čistě akustickou desku „Acoustica“. Skupina byla založena už v roce 1965 v německém Hannoveru. Bezesporu patří k nejstarším a nejznámějším rockovým kapelám na scéně. Jsou známí především pro rockové balady a melodický heavy metal. Současnou sestavu tvoří Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs, Mikkey Dee a Paweł Mąciwoda. Rudolf Schenker patří mezi zakládající členy skupiny, která původně vznikla pouze jako školní kapela. Jeho bratr Michael byl taktéž členem, ale po pár letech přešel k britské kapele UFO, které hráli Scorpions jako předkapela na jednom z koncertů. Zpěvák Klaus Meine se přidal hned záhy, v roce 1970. Matthias Jabs je sólový kytarista už od roku 1978, ostatní dva současní členové se přidali až o pár desítek let později.

Scorpions už za půl století svého působení prodali více než 100 milionů nahrávek, můžeme je tedy považovat za nejúspěšnější německou kapelu vůbec. Řada jejich alb byla oceněna platinovou deskou, např. Animal Magnetism z roku 1980 či Love At First Sting (1984). Nejznámější skladba Wind of Change, která byla inspirována pádem železné opony, se v americkém žebříčku umístila na čtvrtém místě a v britském dokonce na stříbrné pozici. Na koncertě kromě této písně zazní také další hity jako Still Loving You, No One Like You nebo Rock Like a Hurricane. V průběhu let nahrála spousta kapel včetně Korn, Green Day či System of a Down covery jejich písní, na již zmíněnou Rock You Like a Hurricane existuje asi 150 cover verzí.

„Život je prostě skvělý. Mám doma šťastnou rodinu a zároveň mám i svou rokenrolovou rodinu, se kterou pořád vystupujeme po celém světě. Pro mě je to privilegium hrát před tolika generacemi a je skvělé vidět, že i spousta mladých sahá k naší hudbě,“ pochvaluje si frontman kapely Klaus Meine průběh turné.

Zobrazeno 2310 krát
Naposledy upraveno: so., 4. listopad 2017 19:48
Pro psaní komentářů se přihlaste