čt., 2. prosinec 2021 13:33

Patrik Schick po měsíčním zranění nastoupil do zápasu a odehrál 50. zápas za klub

Patrik Schick odehrál 50. zápas za Leverkusen Patrik Schick odehrál 50. zápas za Leverkusen Zdroj: https://twitter.com/bayer04_en
Český fotbalový útočník si na konci října v zápase s Kolínem nad Rýnem poranil vazy v kotníku a čekala ho několikatýdenní pauza. Po šestizápasové odmlce se v neděli vrátil na fotbalový trávník a byl u výhry svého týmu na hřišti Lipska, tím oslavil svůj 50. zápas za Leverkusen.

Patrik Schick si své zranění přivodil na konci října v 9. kole nejvyšší německé soutěže. V domácím zápase proti Kolínu nad Rýnem, ve kterém vstřelil gol, musel být pět minut před koncem střídán. Vyšetření ukázalo, že má pětadvacetiletý útočník poškozené vazy v kotníku a čekala ho několikatýdenní pauza. Schick vynechal i listopadový sraz české fotbalové reprezentace a nemohl tak zasáhnout do přátelského zápasu proti Kuvajtu a ani do zápasu kvalifikace na Mistrovství světa proti Estonsku. Na návrat si tedy musel český střelec počkat až do poslední listopadové neděle.

Schick nastoupil po šestizápasové odmlce v základní sestavě Leverkusenu na hřišti aktuálně osmého Lipska, kde sám působil na půlročním hostování. Reprezentační útočník odehrál na hrotu přibližně hodinu hry, kdy byl poté vystřídán. Branku sice nevstřelil, ale i s jeho přispěním si Leverkusen odvezl z Lipska cennou výhru 3:1 a dál zůstává na třetím místě tabulky. Pro Schicka byl tento zápas speciální i z důvodu, že si díky tomuto startu připsal jubilejní 50. start v dresu Leverkusenu. 

Patrik Schick zatím v Leverkusenu prožívá mimořádně povedenou sezónu i po individuální strance. V deseti Bundesligových zápasech vstřelil osm golů a v tabulce střelců se nachází na děleném třetím místě, kde před ním je jen hvězdný útočník Robert Lewandowski a vítěz ceny Golden Boy z roku 2020 Erling Håland. 

Zobrazeno 983 krát
Naposledy upraveno: čt., 2. prosinec 2021 19:04
Pro psaní komentářů se přihlaste