ne., 2. duben 2023 02:38

Petra Kvitová ovládla turnaj v Miami a připsala si již svůj třicátý titul

Petra Kvitová na turnaji v britském Birminghamu v roce 2018 Petra Kvitová na turnaji v britském Birminghamu v roce 2018 Zdroj: Peter Menzel
Miami - Kvitová na tento turnaj rozhodně neodjížděla jako jedna z favoritek na titul, přesto se dokázala skrze kvalitní výkony probojovat až do finále. Zápas byl ze začátku vyrovnaný, po prvním vyhraném setu už ale česká tenistka dominovala a ovládla tak tento prestižní turnaj.

České tenistce přál od začátku turnaje lehký los. Své zápasy zvládala bez větších problémů až do čtvrtfinále, kde se utkala s ruskou tenistkou Ekaterinou Alexandrovou. Zápas se z původního termínu musel o den překládat, jelikož v Miami mohutně pršelo. I před problémy a velkou únavu v posledním setu dokázala česká hráčka zápas vyhrát a postoupila do semifinále.

V semifinále ji čekala častá soupeřka Sorana Cirsteaová
S touto hráčkou se Kvitová utkala v předešlých letech již desetkrát s pozitivní bilancí šesti výher a čtyř porážek. Předem se ale očekávalo, že tento zápas bude vyrovnaný. Rumunka dokázala v cestě do semifinále porazit dvě české tenistky, Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou. Ve čtvrtfinále se dočkala toho největšího skalpu, kdy vyzrála na světovou dvojku Arynu Sabalenkovou. Cirsteaová začala velmi dobře i utkání s Kvitovou, když se dostala do vedení 2:5 na gamy. Česká tenistka poté snížila na jeden game, na podání šla znovu rumunka. Vytvořila si dva setbally, ani jeden z nich ale nedokázala využít. Kvitové se povedlo její podání prolomit a otočit celý první set na svou stranu. Ve zbytku zápasu již Petra Kvitová dominovala a vybojovala si tak v Miami finálovou účast.

Finálový zápas rozhodl dlouhý tiebreak, poté už Kvitová byla dominantní
Favorit finále byl od začátku jasný. Elena Rybakinová, světová sedmička a čtrnáct zápasů neporažená tenistka předváděla v této sezóně opravdu skvělé výkony. Zápas probíhal ve vyrovnaném tempu, obě hráčky si držely své podání. Až za stavu 4:4 nedokázala kazašská tenistka udržet svůj servis a Kvitová tak šla podávat na vítězství v prvním setu. Kvitovou ale semkla nervozita a ihned odevzdala své podání nazpět. První set tak došel až do tiebreaku, který byl nesmírně vyrovnaný. Obě hráčky si vytvořily pět minibreaků, první této výhody ale dokázala využít česká tenistka a dokázala tak velice dlouhý tiebreak vyhrát v poměru 16:14. Začátek druhého setu byl čistě v režii Kvitové, která hned na začátku dokázala své soupeřce utéct na rozdíl tří gamů. Rybakinová se ještě snažila vrátit zpět do zápasu, bylo to však marné. Kvitová tak dotáhla druhý set bez větších problémů do úspěšného konce.

Petra Kvitová vyhrála turnaj v Miami poprvé v kariéře. Jedná se o její třicátý titul kariéry. Po vyhraném finále se posune zpět do elitní desítky světového žebříčku.

 

Zobrazeno 361 krát
Naposledy upraveno: ne., 2. duben 2023 11:06
Pro psaní komentářů se přihlaste