st., 26. listopad 2014 20:19

Pitch Binder zahraje v hranickém City Baru

Hranice – Milovníci jazzu mají jedinečnou možnost poslechnout si Pitch Bender na Moravě. Soul-jazz-alternativní kapela z Prahy letos vyrazila na podzimní turné se svým novým albem Peace in Emergency. V pátek 28. 11. se zastaví také v hranickém City Baru.

 

Předskokany budou Rocko & Basta, kteří se věnují tvorbě moderní hip hopové hudby. Rocko ve skupině zastává funkci rapera a stará se o scratchování, zatímco Basta je raper, který tvoří instrumentální podklady, mixy písniček a věnuje se také DJingu. Mladí umělci, pocházející právě z Hranic, mají na kontě dvě desky.

 

Kapela Pitch Bender, v čele s výraznou zpěvačkou Sisou Fehérovou, se na podiu ukáže ve 22 hodin. Sisa, která je autorkou většiny textů, vyhrála cenu za nejlepší sólový výkon v soutěži Jazz Talent roku 2009 v pražském Jazz Docku. Hudbu skupině skládá pianistka Iva Korgerová. S Pitch Bendrem vystupuje také kytarista Dan Hasalík a saxofonista Zbyněk Polívka, na basu hraje Matěj Havlíček, a na bubny Oliver Lipenský.

 

Po vystoupení Pitch Benderu večer zakončí známý hranický DJ Yacoob z uskupení Double You. Pořadatelé koncertu pro návštěvníky připravili také prodej tzv. merche a slevu u vstupu mají fanoušci festivalu Letiště, kteří přinesou svůj festivalový suvenýr.

 

Od září 2009 Pitch Bender vystupuje po celé České a Slovenské republice, zahrál si rovněž v německém Hannoveru, v Bruselu nebo v pražském Paláci Akropolis. Hranické publikum mohlo vystoupení Pitch Benderu shlédnout už v létě na prvním ročníku festivalu Letiště. Nově vydané album Peace in emergency předvede na svém moravském turné v Brně, Hranicích a Luhačovicích.

 

 

Zdroj perexové fotografie: Oficiální facebookové stránky Pitch Benderu

Zobrazeno 1512 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste