pá., 28. září 2018 23:03

Plzeň ovládla šlágr proti Spartě

Plzeň porazila Spartu 1:0 Plzeň porazila Spartu 1:0 Zdroj: https://twitter.com/fcviktorkaplzen?lang=cs
Plzeň – V patečním šlágru Fortuna ligy se utkala domácí Viktoria Plzeň proti pražské Spartě. Diváci se dočkali branky až ve druhém poločase po střele letní posily plzeňských Romana Procházky, kterou tečoval srbský obránce letenských Uroš Radakovič.

Před patečním zápasem desátého kola byl rozdíl mezi druhou Spartou a třetí Plzní pouhý bod, a tak tento zápas přinášel velká očekávání. V případě výhry se letenští mohli vrátit zpět na první místo před Slavii, která ovšem měla k dobru nedělní zápas s Baníkem. Naopak Plzeň by se v případě výhry dostala před Spartu na druhé místo. Páteční ligový zápas byl mimořádný pro plzeňského kapitána Romana Hubníka, pro kterého se jednalo o stý ligový zápas v modročerveném dresu. V minulosti rodák ze Vsetína oblékal mimojiné rovněž dres pražské Sparty.

Zápas ve Štruncových sadech v prvních minutách nenabízel velké množství nebezpečných akcí, až když v osmé minutě po pasu Jana Kopice z pravé strany nebezpečně zahrozila hlavní útočná zbraň Západočechů Michael Krmenčík. Ten však střílel vysoko nad branku střeženou Florinem Nitou. O minutu později ve vápně letenských upadl Krmenčík po zákroku Radakoviče. Píšťalka rozhodčího Julínka ovšem zůstala němá. Ve čtrnácté minutě po vzdušném souboji Ghaňana Tetteha a Matúše Kozáčika hráči dokázali, že souboje mezi Plzní a Spartou jsou vždy plné emocí a na hřišti se strhla potyčka, kterou následně vyřešil až sudí. Ve 23. minutě Michael Krmenčík unikl Martinu Frýdkovi, ale ten svůj únik nakonec nezakončil brankou díky výběhu brankáře Nity. O tři minuty později Jan Kovařík z přímého kopu nebezpečně ohrozil Nitovu branku. Ve 29. minutě střílel z první sparťan Josef Šural a o minutu později se do šance dostala po standardní situaci i letní posila Sparty Uroš Radakovič. Do konce prvního poločasu toho už diváci ve Štruncových sadech moc zajímavého neviděli.

Do první nebezpečnější šance druhého poločasu se mohl dostat v 54. minutě Tetteh, ale míč před ním odklidil obránce domácích Roman Hubník. V té samé minutě musel nuceně opustit hřiště zraněný Jan Kopic, který špatně došlápl po předchozím souboji se sparťanem Costou. Místo něj na hrací plochu naskočil Milan Petržela. V 62. minutě po chybě plzeňského středopolaře Patrika Hrošovského se do úniku dostal Benjamin Tetteh, který však svým lobem vyběhnuvšího Matúše Kozáčika jen těšně nepřekonal. V 69. minutě vystřelil gabonský středopolař Kanga, jehož dalekonosná střela skončila těsně nad břevnem. První gól pátečního zápasu vsítil v 75. minutě Roman Procházka, letní posila Západočechů z bulharského Levski Sofia. Roman Procházka střílel po sklepnutí hlavou pravého beka Radima Řezníka. Obránci Sparty střelu Procházky tečovali a po zápase rozhodčí připsal gól jako vlastní stoperovi Sparty, Radakovičovi. Z následného protiútoku se podařilo Pražanům v 78. minutě vsítit vyrovnávací gól, ten však pro faul rozhodčí neuznal. V 93. minutě kapitán Sparty, Josef Šural pokusem o lob Matúše Kozáčika, přeloboval i bránu. Na konci utkání za faul na Davida Limberského mimo hru nejprve Rumun Stanciu obdržel žlutou kartu, avšak po přezkoumání videorozhodčím jej v 99. minutě rozhodčí vyloučil. Nic dalšího se už na západě Čech nestalo, a tak zápas skončil nejtěsnějším možným vítězstvím 1:0.

Zobrazeno 1718 krát
Naposledy upraveno: ne., 30. září 2018 16:54
Pro psaní komentářů se přihlaste