st., 21. listopad 2018 21:08

Plzeň slaví postup do čtvrtfinále CHL, Gulaš dal čtyři góly

Kapitán Milan Gulaš, autor čtyř branek Kapitán Milan Gulaš, autor čtyř branek Zdroj: Miroslav Chaloupka, ČTK
Plzeň - Škodovka pokračuje v báječných výkonech v hokejové Lize mistrů. V úterý 20. listopadu Bolzanu uštědřila další šestigólový debakl a nekompromisně jej vyřadila ze soutěže. Na domácím ledě zazářil především kapitán Milan Gulaš, který se trefil hned čtyřikrát. K tomu si připsal i jednu asistenci.

Plzeňští hokejisté v domácím prostředí nechtěli dopustit žádné překvapení, a tak na svého soupeře zatlačili hned od prvních minut. A odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Zodpovědnost převzal v 16. minutě Gulaš. Prokličkoval přes čtyři protihráče, načež ho jeden z beků podrazil a vynutil si tak samostatný nájezd. Ten proměnil střelou do pravého horního rohu.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe domácí hokejisté, a to díky další trefě Milana Gulaše minutu po jejím začátku. Tentokrát převzal přihrávku z vlastního obranného pásma od Vojtěcha Němce a přečíslení dva na jednoho vyřešil sám střelou pod lapačku. O dvě a půl minuty bylo v HM aréně ještě veseleji k a opět v tom měl prsty Němec. Vypíchl soupeři puk na středu hřiště a znovu přesně vyslal do samostatného úniku muže s „céčkem“ na dresu, který vykoupal gólmana hostí Smithe a dokonal tím hattrick.

O výsledku bylo sice dávno rozhodnuto, ale domácí dál vesele útočili. Indrák poslal v přesilové hře do úniku Preisingera, a ten zakončil nájezd střelou mezi Smithovými betony. 4:0 a celkově 10:1 pro Západočechy. S tímto skóre pochopitelně uvadala koncentrace, a tak Bolzano snížil z hole Insama. Mimo jiné kvůli nekoncentrovanosti gólmana Milčakova. V čase 33:33 se však o slovo znovu přihlásil Gulaš a zvýšil na 5:1 projektilem přes obránce. O první hvězdě utkání bylo jasno. V té samé minutě znovu snížili hosté a znovu v tom měl prsty Milčakov, jelikož se nechal u tyčky přetlačit Brettem Findlayem.

Konečné slovo měl ovšem, už v závěrečné části, Indrák. V přesilovce si našel na pravém kruhu místo ke střele a vyslal milimetrovou ránu na zadní tyč skrz nohy obránce. Plzeň tedy potvrdila roli favorita a postoupila s celkovým skóre 12:3. Ve čtvrtfinále se utká se švédským týmem Skellefteå AIK.

Zobrazeno 1684 krát
Naposledy upraveno: čt., 22. listopad 2018 18:13
Pro psaní komentářů se přihlaste