ne., 18. únor 2024 20:59

Po 11 letech se mistrovství světa v biatlonu vrací zpět na Vysočinu

Zahájení mužského sprintu ve Vysočina aréně Zahájení mužského sprintu ve Vysočina aréně Zdroj: Aneta Skořepová
Od 6. února 2024 se v Novém Městě na Moravě pořádá mistrovsví světa v biatlonu po více jak dekádě dlouhé pauze. Celkem dvanáct závodů se uskuteční během následujících jedenácti dní.

Minulý rok se mistrovství světa uskutečnilo v Německém Oberhofu. Odtud si Čeští závodníci neodvezli žádné medaile, avšak nejblíže ke stupňům vítězů měli naši sportovci při mužské štafetě se svým čtvrtým místem. Tento rok se však nepovedlo našim reprezentantům překonat své výkony z loňského roku, ačkoliv závodili na domovské půdě.

Úplně prvním závodem celého šampionátu byla smíšená štafeta, která se pořádala ve středu 7. února. Uskutečnila se den po oficiálním zahájení v prostorách Vysočina arény, která před touto událostí prošla rekonstrukcí.

Nejlepším umístěním domácích biatlonistů při tomto mistrovství bylo sedmé místo, které obsadili v sobotu 17. února jak v mužské, tak i ženské štafetě. Celkově pak tento rok biatlonu dominovaly v ženských kategoriích Francouzky. V těch mužských se zase dařilo Norům, kteří v neděli při stíhacích závodech na 12,5 kilometru obsadili dokonce všech prvních pět příček. Michal Krčmář se při tomto závodě umístil na osmnáctém místě, což se stalo jeho nejlepším umístěním během celého šampionátu. „Mohlo to být dnes veselejší. Na střelnici to bylo náročné,“ vyjádřil se Michal Krčmář ke svému nedělnímu výkonu.

Českým reprezentantkám přinesl nedělní stíhací závod na 10 kilometrů také velmi úctyhodné umístění. Především pro Markétu Davidovou, která si vybojovala deváté místo. „Byl to zase těžký závod, mám toho opět plné kecky,“ sdělila své pocity Markéta Davidová těsně po závodě.

Poslední dva závody celého mistrovství s hromadným startem se jely v neděli 18. února. Pro České biatlonisty nepřinesly žádná šťastná umístění. Vítězným kvartetům předával medaile český prezident Petr Pavel.

Zobrazeno 175 krát
Naposledy upraveno: út., 20. únor 2024 10:29
Pro psaní komentářů se přihlaste