čt., 5. prosinec 2019 13:00

Policisté opět obdarovávali seniory vánočními hvězdami

Senioři byli návštěvou policie velice potěšeni Senioři byli návštěvou policie velice potěšeni Zdroj: policie.cz
Olomoucký kraj – Policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje jako již každý rok zavítali do vybraných domovů pro seniory, aby zde ve čtvrtek 28. listopadu mohli věnovat dárky v podobě květin zvaných vánoční hvězdy a zpříjemnit tak seniorům období adventu. Přispěli tím zároveň i na pomoc nemocným dětem v boji s leukémií z Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci.

Policisté navštívili domovy pro seniory ve Šternberku, v Dolní Sukolomi, ve Velké Bystřici a rovněž v Hospici na Svatém Kopečku. Vánoční hvězdy průběžně darují také do vybraných zařízení na Přerovsku, Jesenicku a Šumpersku.

„Zmíněnou dobročinnou tradici jsme odstartovali v roce 2016, a každým rokem se setkává s velmi pozitivními ohlasy, neboť darovaná kytička vždy dokáže zahřát u srdce mnohdy osamělé klienty, kteří zde tráví i celé vánoční svátky. Akce proběhla ve velmi emotivní atmosféře a neobešla se bez uroněných slz dojetí,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Lenka Vanková.

Mimo jiné policisté se seniory pohovořili nejen o tématech týkajících se bezpečnosti a prevence kriminality, vyslechli si také strasti a radosti, s kterými se leckdy senioři nemají již komu svěřit. „Na závěr si všichni vzájemně popřáli příjemné prožití nejkrásnějších svátků v roce,“ dodala Vanková.

Finance z prodeje květin putují na charitativní sbírku nadace Šance, která již od roku 2014 pomáhá dětskému hematoonkologickému oddělení. Policisté tak udělali dobrý skutek rovnou dvakrát. „Zakoupené květiny si pak mohli ponechat nebo měli příležitost je dále věnovat právě seniorům ve vytypovaných zařízeních,“ sdělila Vanková. Celkový počet darovaných hvězd se letos vyšplhal na téměř tři sta kusů a podařilo se vybrat částku 64 tisíc korun, která poputuje mimo jiné na financování rekondičních pobytů malých pacientů po léčbě.

Zobrazeno 1161 krát
Naposledy upraveno: čt., 5. prosinec 2019 23:08
Pro psaní komentářů se přihlaste