st., 19. duben 2023 13:37

Poslední krok je vždycky ten nejtěžší, své o tom ví Mountfield Hradec Králové

Znak Mountfieldu HK Znak Mountfieldu HK Zdroj: Rudolf Špaček
Hokejisté Hradce Králové už vedli v semifinálové sérii s Vítkovicemi 3:0, avšak sérii hranou na čtyři vítězná utkání musel rozhodnout až sedmý zápas. Hradečtí totiž nezvládli druhé domácí utkání a následně to nedopadlo ani v Ostravě a opět doma. V rozhodujícím zápase hraném v Ostravar aréně nakonec hradečtí zvítězili po prodloužení díky brance Okuliara a slaví historicky první postup do extraligového finále.

Rozhodující zápas série hraný v sobotu 15.dubna ve Vítkovicích začal lépe pro hosty z Hradce, kteří se ujali v osmé minutě druhé třetiny vedení, díky trefě Patrika Miškáře, pro kterého to byla jeho třetí branka v této sérii. Vedení Hradce však netrvalo moc dlouho, čtyři minuty po Miškářovi totiž vyrovnal Kalus a celá Ostravar aréna začala vyvolávala jeho jméno. Hradec mohl rozhodnout ve třetí třetině díky odpískanému trestnému střílení, to však hradecký Jergl neproměnil a stav se už do konce utkání nezměnil. Jelikož se po základní hrací době o vítězi nerozhodlo, následovalo prodloužení, které trvalo téměř celých dvacet minut, rozhodující branka této série padla na začátku minuty devatenácté, kdy se trefil Okuliar a poslal Hradec Králové do prvního extraligového finále v klubové historii.

Hokejisté Hradce se dostali do semifinále Tipsport Extraligy po vítězné sérii, kterou ovládli proti libereckým Bílým Tygrům v poměru 4:1. Do cesty do finále se jím postavil tým z krajského města Moravskoslezkého kraje, HC Ridera Vítkovice. Už po prvním utkání to vypadalo na velmi vyrovnanou sérii, neboť souboj musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které lépe zvládnul Hradec, který proměnil všechny čtyři nájezdy, soupěř se dvakrát mýlil a tak si Hradec připsal první bod v sérii. Za stavu 3:0 na série se zdálo, že Hradec už je jasným postupujícím, ale opak se stal pravdou. Vítkovičtí vyhráli ve čtvrtém semifinále v Hradci, následně i doma a do Hradce přijížděli s cílem prodloužit sérii až do sedmého utkání na domácí půdu a následně se pokusit postoupit. Šesté utkání přepsalo historický milník v délce hracího času, po základní hrací době byl stav nerozhodnutý a tak následovalo prodloužení, které dospělo až do čtvrtého nastavení, ve kterém urval vyrovnávací bod v sérii v celkovém čase 138:51 vítkovický forvard Lakatoš. 

Celá serie byla velmi vyrovnaná pět ze sedmi utkání se muselo prodlužovat nad rámec základního hracího času a jeden zápas dokonce dospěl až do samostatných nájezdů. To, že byla série vyrovnaná dokazují i komentáře pod příspěvkem, které přidaly  Vítkovice na Instagram chvíli po vypadnutí. Objevuje se zde i respekt k soupeři a uznaní. Jedinou kaňkou této napínavé a dechberoucí série jsou zranění několika hráču především z Hradce, avšak to nejvíce ošklivé potkalo jednoho z hráčů Víktovic, konkrétně Petra Gewiese, který dostal  již ve druhé minutě  sedmého utkání pukem do oblasti boku a musel být následně transportován do nemocnice k dalšímu vyšetření, neboť po zásahu pukem začal plyvat krev. V 50. minutě utkání se na kostce objevila fotografie, na které se objevil Gewiese s pozdravem palcem nahoru, že je v pořádku . Vitek HRadecdPG nemocnice

Finálovou pouť započal Hradec včera na domací půdě, když v ČPP aréně přivítal třinecké Oceláře, toto střetnutí vyhrál nakonec Třinec v poměru 4:2. Další zapás se odehraje  dnes 19. dubna opět v Hradci, následná dvě utkání se odehrají na ledě Třince a to přesněji 22. a 23. dubna, případné páté utkání 26. dubna v Hradci, následně kdyby ani pátý zápas nerozhodl o vítězi, tak se bude hrát o dva dny později v Třinci. Případný sedmý zápas by se hrál v Hradci Králové poslední dubnový den.

Zobrazeno 525 krát
Naposledy upraveno: st., 19. duben 2023 23:10
Pro psaní komentářů se přihlaste