út., 29. říjen 2019 18:42

POZVÁNKA: 30 let svobody! A jak dál?

Jaké odpovědi přinesou na stěžejní otázku pozvané osobnosti? Jaké odpovědi přinesou na stěžejní otázku pozvané osobnosti? Zdroj: FB 30 let svobody! A jak dál?
Olomouc – V rámci výročí třiceti let od událostí listopadu 1989 proběhne v Pevnosti poznání veřejná diskuze s tématikou svobody. Debata bude probíhat 5. listopadu od 17:30, zúčastní se jí například Nora Fridrichová, Jindřich Šídlo či Vladimír Špidla. Vstup bude zdarma.

Univerzita Karlova ve spolupráci s Univerzitou Palackého vytvořily prostor pro střetnutí různorodých názorů k připomenutí historických událostí od roku 1989 až dodnes i základních principů demokracie a svobody. Mluvit se bude i o vizích do budoucnosti. „Naše občanská společnost je velmi mladá a čelí celé řadě překážek. O cestě, jak je překonávat, je nutné intenzivně mluvit. Věřím, že k tomu přispěje i tato debata,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Řečníky budou rektoři obou univezit Tomáš Zima a Jaroslav Miller. Kromě výše uvedených vystoupí také bývalý eurokomisař Pavel Telička, politolog Filozofické fakulty UP Tomáš Lebeda, diplomatka Jana Hybášková, politolog Lubomír Kopeček, youtuber Lukáš „Lukefry“ Fritscher a několik zástupců z řad studentů.

Akci pomáhají uspořádat studenti obou univerzit. Pro oživení diskuze natočili videa, mapující významné události během čtyř období v posledních třiceti letech, která zároveň prezentují pohled mladých lidí na daný časový úsek.

Zobrazeno 1614 krát
Naposledy upraveno: st., 30. říjen 2019 18:12
Pro psaní komentářů se přihlaste