so., 13. duben 2019 13:19

POZVÁNKA: Svět knihy 2019 představí autory Latinské Ameriky

Svět knihy slaví 25 let existence Svět knihy slaví 25 let existence Zdroj: http://sk2019.svetknihy.cz
Praha – Množství výjimečných hostů z celého světa a témata, která rezonují literaturou i společností. To nabízí Svět knihy Praha 2019. Největší tuzemský literární festival se bude konat od čtvrtka 9. do neděle 12. května na Výstavišti Praha Holešovice.

Největí zastoupení v programu budou mít autoři pocházející z Latinské Ameriky. Ti se totiž stali hlavními hosty celého veletrhu. Pozvání již přijali spisovatelé z Argentiny, Brazílie, Chile, Mexika a Peru, s dalšími zástupci jihoamerického kontinetu organizátoři jednají. Hostující státy budou společně vystupovat pod značkou „La Literatura“, která má sjednotit tematické, kulturní a politické rozdíly, které mezi zeměmi panují. Při příležitosti veletrhu budou do češtiny přeložená významná díla pozvaných autorů, z nich se návštěvníkům představí například peruánský spisovatel a držitel Nobelovy ceny za literaturu Mario Vargas Llosa.

Program ale nepočítá jen s besedami. „Literaturu na Světě knihy Praha 2019 doplní poznávání širší škály latinskoamerické kultury, a to prostřednictvím výstav, filmových projekcí, hudebního a tanečního programu, workshopů i ochutnávky místní kuchyně. Výstaviště tedy ožije třeba v rytmu salsy a všemi barvami Latinské Ameriky,“ uvádí na svých stránkách organizátoři.

Hosté z Evropy
Navzdory velkému prostoru pro Latinskou Ameriku nezůstávají opomenuti ani autoři evropští. Návštěvníkům se tak představí německá nositelka Nobelovy ceny za literaturu Herta Müllerová, britský spisovatel Tim Weaver nebo francouzský autor Bernard Minier.
Celý veletrh je zastřešený tématem paměti a vzpomínek, které se objevují nejen v dílech pozvaných autorů, ale vychází i z oslav čtvrtstoletí pořádání Světa knihy, které k ohlédnutí do minulosti a krátké rekapitulaci přímo vybízí.
Vstupenky je možné zakoupit na místě i v online předprodeji. Nově je k dispozici systém rezervací míst na konkrétní pořady.

Zobrazeno 1219 krát
Naposledy upraveno: út., 16. duben 2019 13:37
Pro psaní komentářů se přihlaste