pá., 16. listopad 2018 13:25

POZVÁNKA: Procestujte dechberoucí Kurdistán

Plakát přednášky Plakát přednášky Zdroj: olomouc.cz
Olomouc – Vědecká knihovna zažije tuto středu nával energie. O svých cestovatelských zážitcích bude vyprávět Michal Štěpánek. Své diváky zavede do koutů Kurdistánu, oblasti, která se rozprostírá přes pět států. Michal Štěpánek své posluchače provede oblastí Turecka. Přednáška proběhne 21. listopadu od 17 hodin.

O svých cestách rád povídá, sděluje ostatním své zážitky a dojmy, a tak o svých výletech přednáší. A to už čtvrtým rokem. Za tu dobu má na svém kontě pět přednášek z pěti zemí. Jedná se o Gruzii, Kyrgyzstán, Írán, Indii a Turecko. Právě přednášku o Turecku si můžete jít tuto středu poslechnout. „Divoké a liduprázdné hory zalité po celou dobu sluncem silně kontrastují s bujarým životem ve městech. Široko daleko jsme téměř jedinými Evropany,“ píše o své turecké cestě Michal.

Ačkoliv to působí, že je země opuštěná, ŠNC (Štěpy na cestách, jak si Štěpánek říká) bude povídat i o lidech, které tam potkal. Mimo jiné si můžete poslechnout jeho příběhy o dobrém tureckém čaji, velehorách, městech, a hlavně nasát atmosféru Blízkého východu. A třeba se i inspirovat na svou vlastní cestu.

ŠNC patří mezi odvážnější, neboť se na svých dobrodružstvích vydává do zemí, které nepatří mezi ty nejbezpečnější. Také tomu moc nepřidává fakt, že má rád kopce a hory, a tím pádem se vydává hlavně za nimi.

Zobrazeno 1719 krát
Naposledy upraveno: so., 17. listopad 2018 15:00
Pro psaní komentářů se přihlaste