so., 20. říjen 2018 17:47

Pražské Výstaviště opět přivítá umělce z celé Evropy

Plakát designbloku Plakát designbloku Zdroj: shop.czechdesign.cz
Od čtvrtka 25. října bude možné v našem hlavním městě vidět kousky těch nejlepších evropských umělců. Podzim je tady a s ním i Designblok. Tato přehlídka designu a módy se koná jako vždy v Praze a letošní ročník je už devatenáctý.

Praha - Vystavovat bude přes 200 umělců. Designblok je mezinárodní akcí, která bude probíhat ve dnech 25. až 29. října. Budou zde vystavovat jak kreativci z našich řad, tak i ze zahraničí. Do designbloku se zapojuje spousta galerií, showroomů a výstavních prostor po celém městě. Hlavní místo je ale pražské Výstaviště v Holešovicích. Kromě instalací na venkovní ploše výstaviště budou v tomto výstavním domu otevřeny čtyři studia.

První studio se jmenuje Openstudio, které se zabývá současným designem. Návštěvníci zde uvidí díla českých i zahraničních studentů. Kromě klasických prací zde budou i diplomové práce, a to v rámci soutěže Diploma Selection. Tato soutěž je výběrová a dostanou se zde nejlepší evropské závěrečné práce.

Dalším místem bude Superstudio. Zde bude vystaveno více než 70 výrobků od světových návrhářů a lidí, se kterými spolupracují. Ke zhlédnutí budou všechny oblasti módy, nejvíce se však organizátoři zaměřili na nábytek, bytové doplňky a svítidla.

Ústřední prostor bude Designérie. Toto místo bude nejživější, vystaveny zde budou interaktivní instalace. Organizátoři tento prostor pojmenovali Krajina zážitků. Součástí Designérie je také Garden Stage, kde budou probíhat módní přehlídky.

Nezapomíná se ani na sběratele. Své místo si našli v Art house. Vystaveny zde budou díla samostatných umělců, i těch, kteří spolupracují s galerií. Součástí bude také umělecká výstava k motivu celého festivalu.

Kořeny Pražského mezinárodního festivalu designu sahají až do roku 1992. Založila jej Jana Zielinski a Jiří Macek, ředitelé agentury Profil Media. Každoročně má tato akce úspěch, návštěvníků bývá 50 tisíc a zájem je od všech věkových skupin a lidí nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Zobrazeno 1407 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 12:15
Pro psaní komentářů se přihlaste