út., 22. březen 2022 10:09

Předkolo play-off je minulostí. Krejčího zkušenosti Olomouc nespasily, Dynamo si poradilo s Energií

Ani David Krejčí nepomohl Olomouci k postupu. Ani David Krejčí nepomohl Olomouci k postupu. Zdroj: https://cdn.xsd.cz/resize/6c140fce11be3b8783fffad6c143cc55_extract=0,0,1750,985_resize=680,383_.jpg?hash=fe79eb047cf4266f39a99ecdf77f0e6c
Dění v tuzemské nejvyšší hokejové lize se přehouplo do vyřazovacích bojů. Pardubické Dynamo se vlivem špatné formy na konci základní části neudrželo v první čtyřce, která zaručovala přímou účast ve čtvrtfinále. Nestačila jim ani výhra v posledním kole, protože českobudějovický Motor dokázal uhrát bod na ledě Hradce Králové. České Budějovice tedy získali čtvrtou pozici na úkor Pardubic, které tak musely do předkola. Naopak pražská Sparta zlepšila dojem z podprůměrné sezóny osmi výhrami v posledních deseti zápasech. Tím se vyhoupla na konečné třetí místo.

V předkole se utkalo osm týmů hladových po úspěchu. Dynamo stejně jako minulý rok narazilo na karlovarskou Energii, která se do play-off dostala na poslední chvíli, když porazila Litvínov. Pardubice sice v sérii nějak výrazně nedominovali, ale postoupili v nejnižším možném počtu zápasů. Karlovy Vary sice vzdorovali více, než tomu bylo minulý rok, avšak ani jeden těsný výsledek nezvládly překlopit na svoji stranu. Pardubičtí hokejisté tak po výsledcích 3:2, 4:2 a 2:3 postoupili v poměru 3:0 na zápasy. Ve čtvrtfinále narazí svěřenci Richarda Krále na již zmiňovaný Motor České Budějovice.


Další dvojici tvořili mírně favorizovaní plzeňští Indiáni s bruslaři z Mladé Boleslavi. Plzeň sice úvodní duel dotáhla v prodloužení do vítězného konce. Jenže poté oba následující duely prohrála a musela tak dohánět ztrátu. To se jí sice povedlo, když opatrný čtvrtý zápas vyhrála 1:0, ale rozhodující pátý zápas na svém ledě nezvládla a prohrou 2:3 se tak rozloučila nejen se sezónou, ale nejspíše i s několika hráči. Podle deníku Sport se jedná hned o pětici hráčů. O odchodu jedná Graňák, Thorell, Kindl i Čerešňák, jemuž nevyšel plánovaný odchod do KHL. Pátým mužem na odchodu by měl být Michal Bulíř, který má údajně zamířit zpět do Liberce. Aby toho nebylo málo, může Plzeň přijít také o mladičkého Davida Jiříčka, jehož čeká draft do NHL. Zato Mladá Boleslav se těší na souboje s vítězem Masarykova poháru, Hradcem Králové.


Liberec narazil na Brno. Úvodní zápasy se odehrály v liberecké Home Credit Areně. Bílí tygři využili domácího prostředí a obě utkání zvládli nejtěsnějším možným rozdílem, i když druhý zápas až v prodloužení. Brno mělo po cestě zpět o čem přemýšlet a zřejmě nezahálelo. Také brněnská Kometa zvládla zápasy před vlastním publikem, ačkoli měla namále. Ve čtvrtém měření sil dlouho prohrávala 0:2, ale během necelých pěti minut vstřelila 3 branky. Zaskočení liberečtí hokejisté už nedokázali reagovat, čímž si Brno vynutilo pátý zápas opět na ledě soupeře. V něm ale Liberec naprosto dominoval a vítězstvím 6:1 se probojoval do čtvrtfinále, kde ho čeká pražská Sparta.


Nejatraktivnějším soubojem předkola byla jednoznačně série mezi Olomoucí a Vítkovicemi. První výhru si po sporném momentu v prodloužení připsali svěřenci Miloše Holaně. Olomouc však i zásluhou Davida Krejčího vyhrála následující dva duely. Z následné přestřelky ovšem i přes rozsáhlou marodku vyšly vítězně Vítkovice, které tím srovnali stav série na 2:2. Ani v posledním možném střetnutí se Olomouci nepodařilo porazit oslabeného soupeře, který svůj postup stvrdil gólem do prázdné brány. Zdeněk Moták se tak s olomouckými fanoušky rozloučil v slzách s vědomím, že měl jeho tým na lepší výsledky. Od příští sezóny totiž převezme Třinec po Václavu Varaďovi, jenž míří do Švýcarska, konkrétně Lausanne HC. Vítkovicím se ve čtvrtfinále postaví šampion z posledních dvou sezón, Třinec.

Zobrazeno 464 krát
Naposledy upraveno: út., 22. březen 2022 21:34
Pro psaní komentářů se přihlaste