čt., 14. březen 2019 12:37

Preview 25. kola Fortuna ligy

Logo Fortuna ligy Logo Fortuna ligy Zdroj: sport.aktualne.cz
Česká republika – Poslední, tedy 25. kolo nejvyšší české fotbalové soutěže před reprezentační pauzou rozehrají týmy v pátek 15. března.

Teplice proti Plzni a souboj chvostu tabulky

Oba páteční zápasy začínají v 18:00. Diváci v tento čas zavítají v Praze na Julisku, kde poslední tým tabulky vyzve předposlední. Předposlední Karviná v týdnu vyměnila trenéra. Místo Slováka Hrnčára přichází svéráz František Straka, trenér se zkušenostmi z Německa, Rakouska, Polska, ale i třeba z Egypta nebo Libanonu, a pokusí se pozvednout výsledky Karviné. Dukla se nebude chtít držet zpátky a pokusí se navázat na poslední bodový zisk, který si připsala 8. února, kdy doma remizovala s Baníkem 1:1.

Fandové Teplic na svém stadionu Na Stínadlech přivítají Viktorku Plzeň. Ta se bude pokoušet bez stále zraněného Krmenčíka odčinit ostudu z minulého kola, protože po nelichotivé prohře 0:4 na Spartě a výtržnostech fanoušků ztrácí na vedoucí Slávii pořád 6 bodů. Zato domácí budou chtít vylepšit svou jarní bilanci, která činí 1 výhru, 1 remízu a 3 porážky. Zápas ze Stínadel bude vysílat také ČT2.

V sobotu na Baník, Slovan, Slovácko nebo Spartu

První víkendový den se utkají od 14:00 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích Baník s Mladou Boleslaví. Boleslav na rozdíl od Baníku na jaře poctivě sbírá body, když v pěti jarních zápasech třikrát vyhrála a dvakrát remizovala. To Ostravě se daří méně. Remizovala v Praze s Duklou, doma porazila Liberec a pak postupně prohrála se Spartou, Zlínem a naposledy se Slávií. Dalším vykřičníkem pro Baník může být Nikolay Komličenko. Útočník Mladé Boleslavi v probíhající sezóně dokázal vstřelit už 20 branek.

V 15:00 hodin se pod Ještědem představí zlínští Ševci. Oba tyto týmy, jak Liberec, tak i Zlín, na jaře získaly shodně 6 bodů. Liší se ale jejich cesta za nimi. Liberec začal jarní část sezóny vítězně. Výhru vystřídala prohra 1:2 v Ostravě, pak zvítězili na domácím trávníku a od té doby jen prohrávají. Na druhé straně Zlín začal jaro třemi prohrami, ale na ně navázal výhrami 2:1 v Ostravě a v Praze proti Dukle Praha stejným výsledkem.

Ve stejný čas jako v Liberci je plánovaný výkop i v Uherském Hradišti, kam zavítá čtvrtý Jablonec. Kouč Petr Rada povede svoji družinu v čele s Martinem Doležalem, který má na svém kontě 9 branek. Na straně domácích je nejlepším střelcem záložník Vlastimil Daníček. Oba týmy se svými lídry budou pokukovat po bodech. Jablonec bude chtít vyztužit svou pozici v horních patrech tabulky a Slovácko se bude snažit vymanit z 11. příčky znamenající nadstavbovou část skupiny o udržení.

Zatím jediný stoprocentní tým jara, pražská Sparta, na svém trávníku od 17:30 svede souboj se Sigmou Olomouc. Sigma má v jarní části druhou nejlepší bilanci společně se Slávií, a to 4 výhry a jedinou porážku. Bude to tedy souboj klubů, kterým se na jaře zatím daří. Sigmu, která sází především na české hráče, táhne se sedmi brankami Martin Nešpor. Naopak Pražany táhne zahraniční duo Benjamin Tetteh a Guelor Kanga, kteří dohromady vstřelili 18 gólů do branek soupeřů.

Po nedělním obědě na Bohemku, k večeru do Příbrami na Slávii

Příznivci Klokanů se dočkají až poslední hrací den. Od 15:00 se poperou o body se slezskou Opavou, která má v nahuštěné spodní části tabulky jediný bod k dobru právě na Bohemians. Nováček ligy z Opavy není na dvanáctém místě tabulky určitě spokojen a ze hřiště hůře postaveného soupeře by body určitě nepohrdl. Fotbalisté z Ďolíčku ale v minulém kole ukázali, že pořád fotbal nezapomněli a po křivdě, kterou cítili po zápase se Slávií, vyhráli v Karviné 3:0.

V posledním zápase 25. kola se na hřišti Příbrami bude o body pokoušet lídr. Slávie si přidělala vrásky, když v 2. jarním kole prohrála na domácím hřišti 2:0 s druhou Plzní. V Příbrami ovšem může také narazit. Podle aktuální formy domácích střídá porážka výhru a z tohoto pohledu je tedy na řadě právě výhra.

Zobrazeno 1059 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 18:32
Pro psaní komentářů se přihlaste