so., 31. říjen 2015 06:28

Případy 1. oddělení jdou do střižny. Nová série začne v lednu

Praha – Na konci října padla poslední natáčecí klapka pokračování úspěšného kriminálního seriálu Případy 1. oddělení. Po velkém diváckém úspěchu s první řadou Případů vysílaných na počátku minulého roku se tvůrci rozhodli ke zrealizování dalších dílů. Diváci České televize se populární "mordparty" dočkají na obrazovkách v lednu příštího roku.

Natáčení probíhalo nepřetržitě od počátku letošního března. Herecké obsazení se nezměnilo, diváci tak uvidí známé tváře kriminalistů v podání Ondřeje Vetchého, Boleslava Polívky, Filipa Blažka, Petra Stacha a Miroslava Vladyky. Scénáře se chopila osvědčená dvojice z minulé série – novinář Jan Malinda a vedoucí oddělení vražd pražského policejního ředitelství Josef Mareš. Rovněž režie se ujali staří matadoři Dan Wlodarczyk a Peter Bebjak.

Případy 1. oddělení

Nové díly provedou diváka skutečnými případy pražské kriminálky z posledních let. Chybět nebude důraz na co největší podobnost práce herců s postupy českých kriminalistů. Právě realističnost děje, kladoucí si za cíl přiblížení policejní práce obyčejným lidem sklidila u filmových kritiků nevídanou vlnu kladných hodnocení. Naivně akční české kriminálky s prkennými hereckými výkony budou mít proto v příštím roce na obrazovkách silného soupeře. Bude-li mít chystaných osm nových dílů podobnou kvalitu jako předešlá série, je možné, že se diváci stanou svědky zrodu milníku v natáčení českých krimiseriálů. "Věřím, že se nám podařilo natočit něco, s čím budeme opravdu spokojení. Teď stříháme jednotlivé části, poté nás čeká ještě postprodukce. Doufám, že se bude nová série divákům líbit alespoň tak jako série první," uvedl na oficiální facebookové stránce režisér Bebjak.

Zobrazeno 3783 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:35
Matěj Vetešník

Student žurnalistiky UPOL.

Pro psaní komentářů se přihlaste