po., 22. duben 2024 23:32

Řada telefonů od Googlu se rozroste o tři modely

Tři modely deváté řady telefonů Pixel od Googlu Tři modely deváté řady telefonů Pixel od Googlu Zdroj: Android Authority
Na ruském webu Rozetked se 19. května objevily fotky, na kterých je údajně telefon Google Pixel 9 Pro. V jedné z fotografií je položený vedle iPhonu 15 Pro Max. Díky tomu je zřejmé, že tento model bude podstatně menší, než jeho předchůdce Pixel 8 Pro. Není ale stále potvrzené, zda se jedná pouze o maketu nebo opravdový produkt, protože telefon nemá operační systém a je v takzvaném bootloaderu. Fotografie na webu Rozetked potvrzují předešlé úniky, které informovaly o třech verzích deváté generace Pixelů.

Devátou generaci Google telefonů by měl tvořit Pixel 9, který bude nejmenším modelem s šestipalcovým displejem a dvěma zadními fotoaparáty, Pixel 9 Pro s více než 6,1palcovým displejem a třemi fotoaparáty a největší Pixel 9 Pro XL s 6,5palcovým displejem a údajně stejnými fotoaparáty jako 9 Pro. Někteří lidé ale polemizují o tom, zda bude největší a logicky i nejdražší model vybaven stejnými objektivy jako ten levnější. „Otázkou je, zda se nám výrazně nezlepší

také XL, aby Google stále zachoval popud ke koupi ještě lepšího modelu,“ uvádí Michal Šrajer na webu Techarena.Srovnani Pixel9pro iPhone15ProMax

Srovnání velikostí telefonů Google Pixel 9 Pro a iPhone 15 Pro Max, autor: Rozetked

Mimo to, že se pravděpodobně jedná o velikostně nejmenší generaci telefonů na letošním trhu, všechny tři telefony budou mít nový design. Hlavní vizuální změny oproti předchozí generaci se budou týkat zadní strany telefonů. Fotoaparáty budou nově zasazeny do modulu, který neobepíná celou jeho šířku, bude více zakulacený, aby více kopíroval design "Material You" operačního systému Android. Google se tímto krokem jednoznačně snaží ještě více sjednotit hardware i software svých zařízení. Na přední straně se zmenší rámečky kolem displeje, takže telefony budou moci být ještě kompaktnější. V displeji pak bude zabudovaný formou "průstřelu" jediný selfie fotoaparát, který bude podle fotek na webu Rozetked umístěný stejně jako u předchozí generace, tedy nahoře uprostřed. Okraje telefonů budou rovné po vzoru nejnovějších iPhonů, minulé generace Pixelů je měly více zakulacené. Zbytek zůstane vesměs stejný jako u předchozí generace.

Material You

Design Material You na operačním systému Android, autor: Google

V bootloaderu na fotografii údajného Pixelu 9 Pro však jdou vyčíst i některé technické specifikace modelu. Ukazuje 16 gigabajtů RAM (operační paměť zařízení), což je o čtyři gigabajty více než u Pixelu 8 Pro z minulého roku. Můžeme si na fotce také všimnout 128 gigabajtového úložiště telefonu. „Stále jen 128 GB na telefonu z roku 2024 za cenu, která se očekává, je celkem zklamáním,“ podotýká uživatel platformy YouTube Michaelball93.
Web Android Police odhaduje ceny základního Pixelu 9 na 800 dolarů (cca 19 tisíc korun), Pixel 9 Pro by podle nich měl stát zhruba 1 000 dolarů (cca 24 tisíc korun) a Pixel 9 Pro XL zhruba 1 200 dolarů, což je více než 28 tisíc korun.

Bootloader

Bootloader na Pixelu 9 Pro, autor: Rozetked

Devátá generace telefonů od Googlu se oficiálně představí v říjnu. První telefon řady Google Pixel byl představen 20. října 2016, od té doby získává čím dál větší popularitu nejen na domácím trhu v USA, ale taky v Německu, Velké Británii nebo Japonsku. Oficiální distribuce do České republiky stále není, ale na podzim minulého roku unikly informace, které říkají, že se v druhé polovině roku 2024 Google chystá zavést oficiální prodej i v Česku. Sám Google ale tyto informace doposud nepotvrdil.

Zobrazeno 150 krát
Naposledy upraveno: út., 23. duben 2024 19:39
Pro psaní komentářů se přihlaste