po., 1. červen 2020 20:20

RegioJet vypraví své vlaky do Chorvatska

RegioJet míří do Chorvatska RegioJet míří do Chorvatska Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/cesky-regiojet-je-nejoblibenejsi-znackou-slovaku-projdete-si/r~a5c1c368cac211e78337ac1f6b220ee8/
Soukromý dopravce RegioJet začal připravovat novou cestu do Chorvatska. Od 30. června bude pravidelně vypravovat přímé spoje vlaků z Prahy přes Brno až do chorvatské Rijeky. Přímo z Rijeky je pro turisty připravený navazující autobus, který objede jednotlivá letoviska po celém Jadranu.

Čeští turisté a milovníci Chorvatska se letos už nemusí obávat, že přijdou o dovolenou. Soukromý dopravce RegioJet obnovuje svůj provoz a na konci června až do poloviny září, chce pravidelně vysílat své vlaky do Chorvatska. Vlak s turisty svou trasu končí na severu v přístavním městě Rijeka každé pondělí, středu a v sobotu.

Jízdní řád vlaku je uzpůsoben tak, aby na něj poté navazovaly autobusové spoje, které by české turisty rozvážely do jednotlivých letovisek na pobřeží Jadranu. „Cena jízdenek ještě není přesně známa, avšak z největší pravděpodobnosti bude začínat na částce výrazně nižší než 1000 korun za jednu cestu," uvedl mluvčí dopravce Aleš Ondrůj.

Evropa se postupně otevírá

Už nyní je ale možnost cestovat alespoň do Rakouska, kde je podmínkou negativní test na koronavirus. Od 8. června je pak možné navštívit Velkou Británii a v červenci i Nizozemsko. Oba státy mají stejně jakou Rakousko nastavená pravidla pro vstup do jejich země, a proto je na místě zjistit si před odjezdem informace na stránkách velvyslanectví. Do Německa mohou například vycestovat pouze ti, kteří mají německou státní příslušnost, povolený pobyt či osobu s bydlištěm v Německu, přeshraniční pracovníci a osoby se závažnými důvody pro vstup do země.

Zobrazeno 1385 krát
Naposledy upraveno: st., 3. červen 2020 15:29
Pro psaní komentářů se přihlaste