čt., 10. listopad 2016 19:53

Řepík hlásí návrat do extraligy

Michal Řepík Michal Řepík Zdroj: Hc Sparta Praha
Praha – Hokejový útočník Michal Řepík, který započal sezónu v KHL, se vrací do extraligy. Mistrovský Liberec však neposílí. Po doléčení ramene posílí druhého loňského finalistu, pražskou Spartu. V celku hlavního města by měl nahradit Štefana Růžičku, jemuž tým neprodloužil smlouvu.

Michal Řepík poprvé nakoukl do extraligového hokeje minulou sezonu, v níž oblékal dres libereckých Bílých Tygrů. S týmem získal titul a ziskem 49 bodů (včetně play off) si vybojoval pozvánku do reprezentace na mistrovství světa, které se konalo v Rusku. Na šampionátu si připsal čtyři body a stěhoval se do Čeljabinsku působícího v KHL.

V ruském týmu však odehrál pouhá dvě utkání, další účinkování na ledové ploše mu zhatilo zranění. Řepík musel na operaci a domluvil se s klubem na rozvázání kontraktu. K týmů českého vicemistra by se měl připojit ve druhé polovině prosince. „Nechci nic uspěchat, je to zranění, které si vyžádá svůj čas. Pokud bych nebyl stoprocentně doléčený a připravený, ani bych nemohl být prospěšný týmu tak, jak se ode mne čeká a jak sám chci,“ sdělil v rozhovoru pro klubový web.

Sparta tak posílí útok, který nedávno opustil slovenský útočník Štefan Růžička. Michal Řepík by tak měl zaujmout pozici pravého křídla v prvním útoku a díky holi na pravé straně bude hojně využívaný i během přesilovek. „Věřím, že tato investice se nám vyplatí. Jedná se o výborného bruslaře a šikovného útočníka, kterého velmi dobře znám ze společného působení v pražském Lvu a také v reprezentaci,“ popisuje trenér pražanů Jiří Kalous.

Zobrazeno 2011 krát
Naposledy upraveno: so., 12. listopad 2016 22:00
Pro psaní komentářů se přihlaste