čt., 4. prosinec 2014 21:25

Rock for People 2015 se uskuteční hned dvakrát

Multižánrový hudební festival Rock for People se v roce 2015 odehraje rovnou ve dvou městech. Prvním bude obvyklý Hradec Králové, měsíc poté Plzeň.

Hudební festival Rock for People, který už dávno není pouze rockovým, připravil pro příští rok překvapení. Místo jednoho festivalu se uskuteční hned dva. Datum prvního stanovili pořadatelé na 4. až 6. června 2015. Ten se odehraje tradičně na letišti v Hradci Králové. Druhý festival poprvé dorazí také do města Plzně. Stane se tak o měsíc později, tedy 3. až 5. července.

Odpověď na to, proč se festival rozhodl svůj 21. ročník takto rozdělit, je jednoduchá. „Náš festival totiž obdržel nabídku, která se neodmítá - pozvaní stát se součástí prestižního projektu Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury,“ uvedli organizátoři Rock forPeople na svém webu. „Je pro nás velkou ctí, že oslovili právě nás a bereme to především jako ocenění naší dvacetileté snahy o tvorbu ‚evropského festivalu‘.“

Povaha obou částí festivalu bude trochu rozdílná. Zatímco červnový Rock for People zůstane na svém starém místě v hradeckém Festivalparku, v Plzni dostane více městskou podobu. Proto také v jeho názvu přibude jedno slovo navíc a z Rock for People se stane Rock for People EUROPE.

Prostory festivalu v Plzni poskytne bývalé depo Městských dopravních podniků, okolí řeky Radbuzy a komplex bývalých papíren. Vstupenky na hradecký „Rokáč“ si první nadšenci mohou zakoupit na www.ticketsforpeople.cz už od dnešního dne a jejich cena začíná na 990 korunách. Na vstupenky do Plzně si fanoušci ještě počkají.

Organizátoři návštěvníky ubezpečují, že koncept klasického Rock for People 2015 se nezmění, zůstane tím stejným multižánrovým festivalem s kapelami z celého světa, jakým byl doposud. Uvádějí však, že na plzeňský festival dostanou desetinásobně vyšší finanční podporu než na ten hradecký. Další podrobnosti o line-upu festivalu zatím nejsou známé.

Zdroj fotografie: Rockforpeople.cz

 

 

 

Zobrazeno 1408 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. prosinec 2014 23:21
Pro psaní komentářů se přihlaste