po., 3. duben 2023 14:59

Rozjetá juniorka Zlína si připsala další vítězství, hattrickem rozhodl Silný

FCTZ B - FCB B FCTZ B - FCB B Zdroj: Jan Zahnaš
V neděli druhého dubna se v rámci 22. kola MSFL utkala juniorka Zlína a s juniorkou Ostravského Baníku. Na umělém trávníku v areálu Vlastislava Marečka, kde právě hraje béčko Zlína své domácí utkání se střetli s hosty z Ostravy, kteří se drží na druhém místě tabulky. Zlín se sice nachází na desáté pozici v tabulce, ale na jaře pod novým trenérem Janem Jelínkem podává výborné výkony. Zápas nabídl množství šancí na obou stranách a po vyrovnané bitvě se z vítězství 4:3 radovali domácí ševci.

Velká zima a silný vítr na zlínské Vršavě sice nepřilákaly mnoho fanoušků, ti kteří přišli ovšem rozhodně nelitovali. V této sezóně skvěle hrající béčko Baníku pokukuje po titulu a chtěli navázat na poslední vzájemný ligový zápas, ve kterém Zlínské porazili 1:0, ale hlavně byli jednoznačně lepším mančaftem. Zlínští na jaře předvádí výborný fotbal a jde vidět že příchod nového trenéra přidal týmu novou jiskru. Mladí Ševci pomalu stoupají tabulkou a souboj s Ostravou sliboval velmi dobrý fotbalový zážitek.

V prvním poločase lehce dominovali hosté, kteří měli míč na svých kopačkách daleko více než soupeř. První branku ovšem vstřelili zlínští hráči. V devátenácté minutě si Tkáč narazil míč s Hellebrandem a než stihl odcentrovat, zakopl o nohu jednoho z bránících hráčů a rozhodčí okamžitě odpískal pokutový kop. Toho se chopil Jan Silný a bez problémů proměnil. Vstřelená branka zlínské neprobudila, naopak Baník svoji aktivitu ještě stupňoval. Ve dvacáté páté minutě poslal dlouhý míč za obranu ostravský Říha a naprosto dokonale našel Davida Smékala, který bez problémů překonal domácího brankáře a skóre bylo 1:1. Po této brance se hra vyrovnala a oba týmy si vytvářeli příležitosti. Po povedené kombinaci Zlína se do vyložené šance dostal opět Silný, brankáře ale překonat nedokázal. Nebezpečnou střelou se prezentoval hostující Drozd, jeho pokus mířil vedle branky. Ve třicáté deváté minutě využil zmatku ve zlínském vápně Stoklásek a stav zápasu byl 1:2. Za tři minuty bylo znovu vyrovnáno. Po dlouhém autu domácích a dobré práci Silného ve vápně, se k odraženému míči dostal Tkáč a levačkou dopravil míč do sítě. Ani tento stav dlouho nevydržel. Po dvou minutách si nachystal míč na centr Petr Jaroň a přesným míčem našel Smékala, který druhou brankou v zápase uzavřel první poločas. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:3 pro hostující Baník.

Do druhého poločasu vystřídal velký zlínský talent Tom Slončík a hra nabrala úplně jiné obrátky. Zlínští změnili rozestavení a začali být mnohem důraznější a dostávali se do více příležitostí. V obraně Baníku se začali tvořit mezery a jedné si všiml Kolář a svělým pasem našel rozběhlého Silného, který tváří v tvář brankáři neuspěl. Zlínští postupně stupňovali tlak a v šedesáté šesté minutě jim to přineslo ovoce. Domácí kapitán Němeček vyslal na bránu velmi nepříjemnou střelu, proti které sice gólman dokázal zasáhnout, na následnou dorážku Silného už byl krátký. Po této brance se začalo hrát opatrněji. Ani jeden tým nechěl udělat chybu, která by ho stála zápas. Zlín se i přes to dokázal dostat do příležitosti. Krásný míč za obranu poslal Slončík a kanonýr Silný se valil sám na bránu, trefil se přesně mezi nohy brankáře a završil svůj hattrick. Byla to pro něj stá branka v MSFL. Otřesený Baník už žádný tlak nevytvořil a naopak, mohl ještě inkasovat. Z úrovně penalty Slončík trefil pouze rukavici brankáře. Zápas skončil 4:3 pro domácí celek a je nutno uznat, že za výkon ve druhém poločase si výhru naprosto zasloužili.

Zobrazeno 293 krát
Naposledy upraveno: út., 11. duben 2023 14:24
Pro psaní komentářů se přihlaste