út., 25. leden 2011 15:50

Ryan Francesconi v Praze a Českých Budějovicích

Portugalský hudebník Ryan Francesconi zavítá při svém evropském turném i do České republiky. Své první sólové album Parables představí v Českých Budějovicích 1.února v Mighty Baru Velbloud, o den později také v Rekomendu v Praze. Jeho vystoupení po České republice bude doprovázet Václav Havelka, frontman táborsko-pražské skupiny Please the Trees.

Ray Francesconi, nyní tvořící po boku Joanny Newsom, vyniká svou kytarovou technikou a osobitým přístupem k hudbě. Ve své sólové desce Parables spojuje západoafrické, balkánské, barokní  a bluegrassové vlivy, které dohromady vytváří hudbu instrumentálně bohatou a neotřelou. Bývá přirovnáván k Jamesi Blackshawovi, který v Praze na začátku prosince vystupoval s legendární skupinou Swans. Album Parables, první, které vychází pod jeho vlastním jménem, bylo uvedeno 17. ledna na jeho labelu Rowing At Sea, dále pak v distribuci značky Drag City.

Na obou koncertech s ním vystoupí Václav Havelka, který poodhalí některé z nových skladeb připravovaného třetího alba Please the Trees, které se bude nahrávat na podzim tohoto roku pod vedením proslulého producenta Jonathana Burnsidea , ale také písně ze svého sólového projektu selFbrush, kde svými texty (v angličtině) osobitě popisuje každodenní události, například o dívce sbírající maliny.

Oba muzikanti jsou individuální svou tvorbou, každý vytváří odlišnou a přesto pocitově podobnou alternativní hudbu, která zaujme a příjemně naladí. Pokud je tento žánr hudby Vašim stylem, neváhejte a vyražte za kulturou, ať už do Prahy nebo Českých Budějovic.


Zdroj: www.polipet.cz

Zobrazeno 2317 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste