ne., 23. říjen 2016 23:25

Samsung se snaží zakázat vtipná videa o vybuchujícím Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7 Zdroj: www.cnet.com
Samsung v nedávné době představil nový model mobilního telefonu s názvem Note 7. Ten má však problém s přehřívající se baterií a následnými nepředvídatelnými výbuchy, kvůli kterým společnost musela telefony stáhnout z trhu. Na YouTube se začala objevovat videa ze hry Grand Theft Auto 5, ve které vtipálci nahradili výbušninu za Note 7. Samsung z toho samozřejmě není nadšený a donutil server videa stáhnout.

Společnost Samsung se již nějakou dobu potýká s problémovými telefony Note 7. Kvůli vybuchujícím bateriím společnost zákazníky vyzvala, aby svá zařízení u svých prodejců bezplatně vyměnili za nové, bezproblémové kusy. Bohužel ani druhá várka telefonu nebyla bez potíží a Samsung tak musel prodej a výrobu tohoto modelu zrušit. Vznikla mu tak předpokládaná škoda v hodnotě 2,34 miliardy dolarů.

V poslední době se na internetu objevují videa, která si dělají z vybuchujících modelů legraci. Samsung donutil server YouTube videa stáhnout, protože si nárokuje vlastnické právo na jejich vyobrazení. YouTube většinou takovým žádostem o stáhnutí videí vyhoví, pokud se jedná o větší firmu.

Paradoxem je, že na sebe tímto krokem Samsung strhl větší pozornost, než kdyby ona videa vůbec nekomentoval a nechal je proplout internetem.

Zobrazeno 2041 krát
Naposledy upraveno: po., 24. říjen 2016 21:54
Jan Nuc

www.myapple.cz

Pro psaní komentářů se přihlaste