ne., 29. listopad 2020 22:23

Schick se po zranění opět zapsal mezi střelce

Patrik Schick střílí svůj gól Patrik Schick střílí svůj gól Zdroj: https://www.bayer04.de/en-us/#gallery
Německo - Patrik Schick scházel svému týmu kvůli zranění zadního stehenního svalu déle než měsíc. Čtyřiadvacetiletý útočník se do základní sestavy vrátil v utkání proti Hapoelu Beer Sheva a svým golem pomohl k vítězství Leverkusenu v poměru 4:1.

Český útočník si zranění přivodil ve 3. kole Bundesligy na půdě Stuttgartu. V 7. minutě sice rozvlnil síť a svým prvním bundesligovým golem za Leverkusen a poslal svůj tým do vedení. Radost mu však nemohla vydržet dlouho, protože kvůli zranění musel hřiště v 19. minutě opustit. Po vyšetření se dozvěděl, že má lehce natržený zadní stehenní sval, což znamenalo více než měsíční pauzu. Leverkusen se bez něj musel obejít v sedmi zápasech. Nastoupit místo něj musel Lucas Alario, který si vedl výborně, jelikož za 7 zápasů vstřelil 8 golů. Schick chyběl také na říjnovém a listopadovém srazu české fotbalové reprezentace a nemohl tak zasáhnout do zbývajících zápasů Ligy národů. Během listopadové reprezentační přestávky však své zranění doléčil a nic mu nebránilo v tom, aby mohl být opět zařazen na zápasovou soupisku.

Patrik Schick se na bundesligové trávníky vrátil v 8. kole a odehrál přes dvacet minut. O pět dní později již nastoupil v základní sestavě a to v rámci Evropské ligy, kdy Leverkusen hostil Hapoel Beer Shevu z Izraele. Ve 29. minutě k němu propadl míč po rohovém kopu a on jej netradičně a se štěstím poslal břichem do sítě. Německý klub v zápase zvítězil s přehledem 4:1 a Schick si na svoje konto kromě golu připsal i dalších 67 odehraných minut. V nedělním zápase 9. kola Bundesligy proti Hertě Berlín opět figuroval v základní sestavě a už odehrál plných 90 minut. V utkání však žádný gol nepadl a tak skončilo 0:0.

Český střelec může další branku vstřelit ve čtvrtek, kdy do BayAreny zavítá pražská Slavia.

Zobrazeno 838 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad 2020 15:18
Pro psaní komentářů se přihlaste