st., 8. prosinec 2021 21:01

Schickova trefa z půlky je v nominaci na gól roku

Patrik Schick slaví gol do sítě Skotska Patrik Schick slaví gol do sítě Skotska Zdroj: AP
Česká republika má zástupce v nominaci na mezinárodní ocenění. Trefa reprezentačního útočníka Patrika Schicka z letošního Mistrovství Evropy je v nominaci na cenu Ference Puskáse za rok 2021. Nominaci doplňuje dalších deset hráčů a hráček. O vítězi mohou rozhodnout i fanoušci.

Curych - Když se při červnovém zápase Mistrovství Evropy Patrik Schick opřel do míče z bezmála padesáti metrů, málokdo očekával, že střela ohrozí bránu. O to větší překvapení bylo, když míč skončil v síti Skotska i s bezmocným brankářem Davidem Marshallem. Schick tehdy náš národní tým poslal do dvou brankového vedení a zároveň přepsal historii, když vstřelil gól z největší vzdálenosti v historii evropských šampionátů. Díky této fotbalové parádě si vysloužil nominaci na prestižní ocenění.

,,Toto bude gól roku!" znělo z úst řady expertů a fanoušků bezprostředně po zápase se Skoty. A může tomu tak opravdu být, experti totiž zařadili tento gol do nominace na ocenění FIFA za gol roku - cena Ference Puskáse. Společně s Patrikem Schickem je v nominaci dalších deset hráčů a hráček, cena se uděluje jednotně pro mužský i ženský fotbal. V nomiaci se objevil například gol rabonou Erika Lamely ze severolondýnského derby, nebo krásný gol nůžkami do sítě Chelsea v podání Mehdiho Taremiho. O vítězi rozhodne odborná porota, bývalí hráči, a také fanoušci, kteří mohou hlasovat na webu FIFA. Konečný vítěz/ka bude oznámen/a 17. ledna 2022 na galavečeru The Best FIFA Football Awards v Curychu.

Cena Ference Puskáse za nejhezčí gól roku se uděluje od roku 2009, kdy jejím prvním držitelem byl Cristiano Ronaldo. Ocenění v minulosti putovalo i na Slovensko, kdy si ji odnesl Miroslav Stoch.

Zobrazeno 763 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. prosinec 2021 21:33
Pro psaní komentářů se přihlaste