ne., 13. březen 2016 14:56

Sejpalová překvapila šestým místem na MS v shorttracku

Soul – Nečekaný a šokující výsledek předvedla na mistrovství světa v shorttracku čerstvě osmnáctiletá rychlobruslařka Michaela Sejpalová. V závodu na 1500 metrů obsadila šesté místo. Jen o jedno místo tak zaostala za dosud nejlepším českým umístěním z MS, což bylo páté místo Kateřiny Novotné v závodu na 500 metrů z roku 2009. 

Sejpalová nejprve proklouzla z posledního místa do semifinále, kde si druhým místem v jedné ze tří jízd zajistila účast ve finále A. „Jet finále s nejlepšími byl příjemný pocit, užila jsem si to,“ řekla po finále mladá závodnice. „Je pravda, že mi štěstí přálo,“ narážela také na kolaps a hromadný pád závodnic při semifinále, po kterém do cíle dojely jen tři rychlobruslařky, a jedna z nich byla později diskvalifikována.

Na pětisetmetrové trati Sejpalová naopak propadla hned v kvalifikační části, kde se umístila 34. Hned za svou starší kolegyní Novotnou. Šesté místo z patnáctisetmetrové tratě ji tudíž velmi těší. „Jsou to obrovské zkušenosti,“ podotkla Sejpalová skromně po závodě. Časem prý pomýšlí i na kvalifikaci na zimní olympijské hry, nejlépe už na ty nejbližší, které mají být v roce 2018 v Pchjongčchangu.

Zobrazeno 1710 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:13
Pro psaní komentářů se přihlaste