po., 13. prosinec 2021 21:42

Sigma odjíždí z Českých Budějovic bez bodu. O výhře Dynama rozhodla penalta v závěru

Benjamin Čolič v závěru proměnil penaltu Benjamin Čolič v závěru proměnil penaltu Zdroj: Facebook SK Sigma Olomouc
Sigma Olomouc v 18. kole nejvyšší české fotbalové soutěže odehrála utkání na hřišti Českých Budějovic. Zápas moc pohledných akcí a šancí nepřinesl, avšak obě strany se golově prosadily. V prvním poločase šli do vedení Jihočeši, kdy s pomocí teče skoroval Bassey. Na jeho trefu reagoval ve druhém poločase Gonzalez, který ale dostal čtvrt hodiny před koncem červenou kartu a Olomouc dohrávala v deseti. O vítězství Jihočechů rozhodl pár minut před koncem Benjamin Čolič, který se prosadil z penalty.

V rámci 18. kola Fortuna ligy odcestovala Sigma Olomouc na půdu Českých Budějovic. Před zápasem na tom byly oba týmy s body stejně, takže utkání bylo důležité i z pohledu postavení v tabulce. První poločas byl z obou stran opatrný. Moc fotbalové krásy a šancí k vidění nebylo, za zmínku stojí snad jen neproměněná šance olomouckého Růska, který svoji střelu poslal těsně vedle tyče. Do vedení šli však domácí. Přibližně ve 35. minutě hry prostřelil, s pomocí teče, Budějovický Fortune Bassey bezmocného Jana Stejskala. 

Do druhého poločasu udělala Sigma změnu v rozestavení ve snaze otočit zápas na svoji stranu. ,,Změnili jsme rozestavení na čtyř obráncový systém a myslím si, že jsme byli ve druhém poločase jednoznačně lepším týmem," hodnotil po utkání kouč Sigmy Václav Jílek. A snaha o vyrovnání Hanákům vyšla. Španělský ofenzivní univerzál Pablo González z dorážky srovnal na 1:1.  Španělův gol však zastínilo jeho vyloučení, kdy čtvrt hodiny před koncem uviděl v ruce sudího žlutou kartu, která pro něj byla v zápase druhá a musel jít do sprch. 

V tu chvíli už to bylo prakticky jen o tom, jestli Sigma udrží remízu nebo ne. Těsně před koncem hrací doby přišel zlomový bod zápasu. Radku Látalovi spadl ve vápně míč na ruku a sudí Krejsa po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu pro České Budějovice. Na značku pokutového kopu si míč postavil Benjamin Čolič, který penaltu nekompromisně proměnil a urval vítězství pro Jihočechy.

České Budějovice se díky vítězství posunuly na sedmou příčku, Sigma naopak klesla až na desáté místo. Poslední zápas roku ji čeká v neděli na Andrově stadionu, kdy do Olomouce přijede Zlín.

Zobrazeno 505 krát
Naposledy upraveno: út., 14. prosinec 2021 11:54
Pro psaní komentářů se přihlaste