so., 12. říjen 2019 01:30

Šilhavého tým šokoval Anglii

Česká reprezentace oslavuje vyrovnávací gól Jakuba Brabce Česká reprezentace oslavuje vyrovnávací gól Jakuba Brabce Zdroj: Facebook České fotbalové reprezentace
Praha - Fotbaloví fanoušci ze všech koutů republiky zamířili v pátek 11. října směrem k pražským Vršovicím. Do svatostánku SINOBO Stadium zavítali v rámci kvalifikace o EURO 2020 hráči Hrdého Albionu. Český výběr měl před pátečním utkáním na svém kontě tři výhry a dvě prohry a parta kolem kanonýra Kanea proplouvala kvalifikací bez porážky. Stopku hvězdnému týmu vystavili až čeští Brabec s Ondráškem.

Před začátkem utkání se mohli fanoušci rozloučit se čtyřlístkem reprezentantů, kteří po minulé sezóně pověsili kopačky na hřebík. Se záložníky Jaroslavem Plašilem a Danielem Kolářem, s útočníkem Davidem Lafatou a s legendárním gólmanem Petrem Čechem.

Hned po pěti minutách hry šli Angličané do vedení. Masopust podkopnul ve vápně Sterlinga a sudí Skomina nařídil pokutový kop. Z penaltového puntíku se útočník Kane nemýlil, poslal míč za Vaclíkova záda a otevřel v Praze skóre utkání. Domácí tým se ale nevzdal, o tři minuty později prověřil tvrdou ránou gólmana Pickforda slávista Coufal a v 9. minutě se již celý stadion otřásal v základech. Rohový kop prodloužil Čelůstka na volného Brabce, který dopravil míč do sítě. Výběr trenéra Šilhavého dál zatápěl svému soupeři. Schickova hlavička letěla nad, Masopust ve slibné pozici mířil vedle. Týmy tak odcházely do kabin za nerozhodnutého stavu.

Ve druhé půli se po deseti minutách sám před Vaclíkem zjevil Sterling, avšak český gólman ve službách španělské Sevilly pohotovým zákrokem zabránil obdržení branky. Pozornost Pickforda vyzkoušel padající střelou Masopust a skvělým zákrokem zabránil anglický gólman také Králově střele z úhlu. Na druhé straně opět exceloval Vaclík, tentokrát proti střele Harryho Kanea. Jako velice povedený tah se ukázalo střídání trenéra Šilhavého, který v 65. minutě poslal na hřiště útočníka Ondráška. Debutant národního týmu obdržel v 85. minutě na úrovni penalty přihrávku od Masopusta a vstřelil svůj premiérový gól v reprezentaci.

Český tým se po vítězství 2:1 výrazně přiblížil postupu na evropský šampionát, který se odehraje od 12. června do 12. července 2020 ve dvanácti evropských městech.

Zobrazeno 939 krát
Naposledy upraveno: st., 16. říjen 2019 17:18
Pro psaní komentářů se přihlaste