st., 10. prosinec 2014 11:05

Skupina Kabát zveřejnila termíny koncertů jarního turné

Skupina Kabát potěšila všechny své fanoušky, když oznámila termíny jarního turné pro rok 2015. Jedná se o třináct koncertů, z toho jsou dva plánováné na sousedním Slovensku.Očekává se vysoká návštěvnost, která by mohla atakovat rekordní čísla z letošního zářijového koncertu na pražském Vypichu, kde bylo více než 70 tisíc účastníků. Otázkou zůstává, zda kapela na pódia vyrazí s novou deskou, která už měla být dávno na světě. Její vydání vázne na textech písní. 

 Pro příznivce této hudební skupiny může být zajímavé, že se jedná o open-air turné, tedy o koncerty pod širým nebem. Poslední venkovní turné skupina uskutečnila před osmi lety, v roce 2007, s tehdejší novou deskou Corrida. V roce 2011 a 2013 vystupovali převážně v hokejových halách. Úvodní koncert se uskuteční 19. května v Karlových Varech a končit se bude 27. června v Pardubicích. Vstupenky budou rozdělené do tří částí, a to na stání u pódia, stání a sezení, pokud to stadiony dovolí.

Kabát je česká pětičlenná rocková skupina z Teplic. Na hudební scéně působí více než třicet let, a to od roku 1983. Jedná se o nejpopulárnější rockovou kapelu u nás, což dokazuje osm zlatých slavíků, několik dalších hudebních cen, nebo deset úspěšných alb. V roce 2007 skupina reprezentovala Českou republiku s písní Malá dáma v mezinárodní hudební soutěži Eurovision Song Contest ve finských Helsinkách, kde bohužel neuspěla. Nejznámějším členem kapely je rocker a muzikálový zpěvák Josef Vojtek. Jejich koncerty se můžou chlubit několika desetitisícovou návštěvností.

 

Zobrazeno 1562 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 11:55
Pro psaní komentářů se přihlaste