pá., 24. duben 2020 21:32

Slavný Comic Con v San Diegu je letos zrušen

logo San Diego Comic Con logo San Diego Comic Con Zdroj: https://www.facebook.com/San-Diego-Comic-Con-404597772943655/
Stejně jako mnoho dalších světových akcí byl pro letošní rok zrušen i slavný Comic Con v San Diegu. Stalo se tak poprvé v jeho historii.

USA- Comic Con v San Diegu (SDCC) je velká událost pro všechny fanoušky popkultury. Letos se však fanoušci největšího a nejslavnějšího conu nedočkají. Stejně jako spousta dalších hromadných akcí, byl i on zrušen kvůli koronaviru. Nebude se tedy konat v žádném náhradním datu a návštěvníci si tak budou muset na noc počkat do příštího roku.

Letos se přitom mělo jednat jubilejní padesátý ročník Sandiegského Comic Conu.
První ročník SDCC v roce 1970 byl přitom jen setkáním fanoušků komiksu s malým počtem nadšenců. Časem se však stal pojmem a krom komiksů, se začala akce zaměřovat i na filmy, seriály, hry, literaturu nebo japonskou mangu a anime. SDCC za tu dobu vzrostl do monstrózních rozměrů, kdy počty jeho návětšivníků přesahují 100 000. Každoročně jsou zde i představovány nové projekty z oblasti popkultury. SDCC se stal předlohou pro většinu světových akcí svého druhu a pod značkou „Comic Con“ se dnes po celém světě pořádají stovky akcí zaměřené na fanoušky popkultury.

První Comic Con proběhl i u nás a to sice v únoru v Pražském O2 Universu.

Je pravděpodobné, že i další akce budou sandiegský Comic Con následovat. Jednou z nich může být i například Star Wars Celebration. Což je akce zaměřená na fanoušky Hvězdných válek, kde bývají každoročně představovány nové projekty ze světa Star Wars.

Zobrazeno 990 krát
Naposledy upraveno: so., 25. duben 2020 06:46
Pro psaní komentářů se přihlaste