ne., 21. listopad 2021 19:39

Solskjær v United končí! Vaz mu zlomila prohra s Watfordem

Ole Gunnar Solskjær po ostudné porážce s Watfordem Ole Gunnar Solskjær po ostudné porážce s Watfordem Zdroj: John Walton/PA Wire
Ole Gunnar Solskjær skončil na lavičce Manchesteru United. Klubu došla trpělivost po sobotním debaklu s Watfordem 1:4. Byla to již pátá porážka ve 12 zápasech Premier league a Rudí ďáblové se tak propadli na sedmou pozici. Tým by měl podle informací novináře Fabrizia Romana prozatím převzít asistent trenéra Michael Carrick.

Celek z Manchesteru zažívá krušné časy. Nejdříve debakl od Liverpoolu 0:5, poté prohrané derby s Manchesterem City 0:2 a teď nejvyšší prohra s Watfordem po více než 30 letech. Na vedoucí Chelsea navíc ztrácí už propastných 12 bodů a na pozici zaručující skupinu Ligy mistrů bodů 6.

„Dostal jsi mě do nejlepšího klubu na světě. V životě jsem nebyl více poctěn. Budu ti navždy vděčný. Díky za vše šéfe.“ Takovým to způsobem například zareagoval na odchod Soskjaera na svém instagramu kapitán Manchesteru Harry Maguire. Toho si norský trenér přivedl v roce 2019 z anglického Leicesteru za 80 milionů liber a udělal z něj nejdražšího obránce na světě.

Osmačtyřicetiletý Nor vedl United od roku 2018. Tým převzal po Josém Mourinhovi jako dosavadní kouč, po dobrých výsledcích už ale u celku zůstal. V Manchesteru United předtím sám působil jako hráč, a to v letech 2002-2007. Hráči pod jeho vedení nezískali žádnou trofej, což je něco, co se od takového celku, jakým je Manchester United vyžaduje. Nejblíže trofeji byl Solskjaer tento rok, kdy dovedl svůj tým do finále Evropské ligy. Tam však United prohráli po závěrečných pokutových kopech se španělským Villarealem.

Tým teď podle Fabrizia Romana povede legenda klubu Michael Carrick, který byl doposud Solskjaerův asistent. Premiéru na lavičce United by si tak měl odbýt už v úterý v rámci skupinové fáze Ligy mistrů proti Villarealu.

Kdo ale tým povede nastálo? Podle britských médií má Manchester United v hledáčku hned několik jmen. Hlavním kandidátem by měl být bývalý trenér Realu Madrid Zinédine Zidane. Spekuluje se ale také například o Brendanu Rodgersovi, který momentálně vede Leicester City, nebo o Luisi Enriquém, což je hlavní trenér španělské reprezentace. Kdo se ale stane hlavním lodivodem celku z Manchesteru je prozatím záhadou.

 

Zobrazeno 585 krát
Naposledy upraveno: ne., 21. listopad 2021 20:46
Pro psaní komentářů se přihlaste