po., 1. duben 2019 00:41

Souhrn LaLigy: A zase ten Messi. Barcelona zvítězila a má na čele náskok 10 bodů, Real se trápil s Huescou

Dani Parejo rozhodl jediným gólem zápas se Sevillou Dani Parejo rozhodl jediným gólem zápas se Sevillou Zdroj: Oficiální Instagram klubu Valencia CF
Španělsko – Když nemůžete na fotbal do Španělska, musí španělský fotbal za vámi. O víkendu se opět roztočil kolotoč klubového fotbalu a my vám přinášíme všechny zápasy LaLigy v kostce. Barcelona stále vede s pohodlným náskokem, ani na opačné straně se nic nezměnilo, poslední zůstává Huesca. Valencie se Sevillou si po vzájemném mači vyměnily pozice.

Bilbao potvrdilo skvělou formu

Jak už bylo před zápasem avizováno, Gironě se doma vůbec nedaří a to se potvrdilo i proti Bilbau, které hraje poslední zápasy ve velké pohodě. Poločas sice prohrávalo 0:1, poté ale díky gólům Wiliamse a Garcii zápas otočilo na konečných 2:1.

Překvapení se konalo v Getafe, na Camp Nou vystřílel výhru Messi

Getafe poznalo hořkou chuť porážky poprvé po sedmy zápasech. Zápas pro Leganes nezačal dobře. Již v 18. minutě hosté neproměnili penaltu, z čehož se ale dokázali oklepat a v průběhu zápasu se trefili Santos a Juanfran. Getafe neskórovalo podruhé v řadě, ale i přes porážku 0:2 zůstává čtvrté.

To na Camp Nou o vítězství není nouze, což Katalánci ukázali i tentokrát v barcelonském derby. Velký tlak se Barce povedl přetavit v gól až v 71. minutě, když se poprvé vyznamenal argentinský kouzelník. Ke konci utkání se trefil znovu a stanovil tak na konečné skóre na 2:0.

Aspas rozhodl o výhře Celty, Atlétiko smetlo Alaves

Absence kanonýra Celty Iaga Aspase byla v předchozích utkáních znatelná. Ač jel Villarreal na Celtu jako mírný favorit, nebylo to znát. Do samého konce vyrovnané utkání rozhodl Aspas z nařízené penalty v 86. minutě a Celta Vigo udělala veledůležitý krok k záchraně.

Atleti si jeli do Alavesu zpravit náladu z prohraného zápasu s Bilbaem a podařilo se jim to náramně. Po 11 minutách vedli už 2:0 a do konce zápasu přidali další dva přesné zásahy a zvítězili 4:0. Madridští si tak upevnili druhou příčku za vedoucí Barcelonou.

Levante opět nedokázalo naplno bodovat, Betis remizoval a Sevilla překvapivě padla

Levante nedokázalo vyhrát ani pátý zápas v řadě a na domácím hřišti pouze remizovalo s Eibarem 1:1.

Rayo Vallecano prohrálo sedmkrát v řadě a na domácím hřišti chtělo bodovat. To se také povedlo a s Betisem Sevilla se rozešli smírně 1:1.

Sevilla do domácího zápasu nastoupila bez Tomáše Vaclíka. Očekávalo se papírově vyrovnané utkání, což se potvrdilo i na hřišti. Jediným gólem v utkání rozhodl ve prospěch Valencie z penalty Dani Parejo. Valencie se tak posunula na šestou příčku právě před Sevillu.

Oslabený Sociedad pouze remizoval, Real se s Huescou trápil, rozhodl až Benzema

Valladolid se hned v úvodu utkání dostal do vedení, když se v 9. minutě trefil Keko. Tlak Sociedadu, kterého sužuje rozsáhlá marodka, vyústil v druhém poločase v gólovou radost Sociedadu a tak oba týmy berou po bodu.

Santiago Bernábeu bylo v očekávání jakou jedenáctku vypustí trenér Zidane na plac tentokrát. V zahajovací sestavě se v bráně objevil syn Zidaneho Luca, zahráli si také mladíci Odriozola, Llorente nebo Diaz. Utkání nabídlo nečekaně vyrovnaný průběh a dobře hrající Huesca sahala po bodu. Výhru Bílému baletu však vystřelil minutu před koncem Karim Benzema.

Zobrazeno 1090 krát
Naposledy upraveno: po., 1. duben 2019 11:07
Pro psaní komentářů se přihlaste