so., 30. březen 2019 22:47

Souhrn Serie A: Juventus spasil Moise Kean, Sampdoria zaskočila AC Milán

Fotbalisté Udinese se radují z rychlého vedení Fotbalisté Udinese se radují z rychlého vedení Zdroj: http://www.udinese.it/news/squadra/punti-che-danno-fiducia
Itálie – Poslední Chievo Verona pokračuje v bídném ročníku, jelikož doma padlo s Cagliari 0:3. Naopak Jeventus Turín pokračuje ve své několikaleté krasojízdě, i když tentokrát porazilo Empoli jen s odřenýma ušima poměrem 1:0 i kvůli absenci Cristiana Ronalda. Udinese Calcio přehrálo FC Janov 2:0 a vzdálilo se chvostu tabulky. V posledním sobotním duelu poté Sampdoria Janov porazila AC Milán 1:0 díky hrubce brankáře Donnarummy.

Beznadějně poslední Chievo hostilo v páteční předehrávce Cagliari, které chtělo přetrhnout nelichotivou sérii na venkovních hřištích, v níž šestkrát za sebou prohrálo a vítězství se dočkalo naposledy v září. Ve Veroně tomu šli Sardinští rychle naproti, když už v 17. minutě Luca Pellegrini našel po nakrátko rozehraném rohu přesným centrem hlavu Pisacaneho a ten se již nemohl mýlit.

Brzké vedení hosty nakopnulo a z této aktivity se jim i podařilo vytěžit druhou trefu. Barella obešel při svém sprintu od poloviny hřiště snad pět hráčů, přihrávkou mezi beky našel Joãa Pedra a ten obstřelil Sorrentina. V 41. minutě sice trefil po rohovém kupu Stepiński hlavičkou do protipohybu Cragna tyč, ale snový poločas pro Cagliari nakonec uzavřel gólem do šatny Ioniță, i když si Cacciatoreho centr našel i díky diskutabilnímu zákroku na obránce.

Zmar domácích pokračoval i po změně stran, jelikož byl v 54. minutě vyloučen záložník Depaoli. I přesto mohlo Chievo aspoň snížit, ovšem ani Meggiorini, ani Léris své šance neproměnili. Hosté si tedy připsali důležité body, které je posunuli do klidného středu tabulky.

Udine rychlým gólem zaskočilo Janov a je o něco blíž k záchraně

Odpolední zápas na severu Itálie přinesl bleskový zásah domácích. Svěřenci staronového kouče Igora Tudora fantasticky sehráli ve 4. minutě rychlý protiútok a dostali se do vedení. Míč při něm vyvezl od vlastního vápna Pussetto, našel Okaku, ke kterému se přes Rodriga de Paula a Fofanu vrátil balon zpět a robustní útočník již neměl potíž zakončit. Agilnější po inkasování byli sice hosté, nicméně nic zajímavého krom dalekonosné rány Radovanoviće nepředvedli.

Druhou půli odstartoval aktivitou domácí Pussetto. Po jeho první akci nedokázal ještě zblízka zvýšit de Paul, neboť vystřelil vysoko nad, ale druhá akce již kýženou uklidňující branku přinesla, a to ne ledajakou. Centr si na vápně našel Mandragora a z voleje trefil přesně pravý horní roh.

I další příležitost měli hráči Udinese. Pussetto vypíchl balon obraně Janova, obhodil si i Romera, nicméně zakončil příliš slabě. Radu si poté poradil i s nájezdem Lasagny. Hosté si první jasnou šanci vypracovali až v 88. minutě. Lapadulovu hlavičku však vytáhl Musso na břevno a Kouamého dorážku zachytil na brankové čáře. Domácí tak utekli z bezprostředního ohrožení sestupem. Janov se jím naopak bude ještě možná muset zabývat, zatím zůstává jedenáctý.

Juventus se trápil s Empoli, nakonec jej spasil mladík Kean

Empoli přijelo do Turína s tím, že proti suverénovi posledních let nemají co ztratit. Mohli tak jen získat body do tuhých bojů o záchranu. Nicméně tabulkový rozdíl v první půli nebyl znát, naopak hosté byli dlouho aktivnějším celkem, k přímému ohrožení domácí svatyně ale nedošlo. Ani Staré Dámě se nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce žádný z brejků, a tak se šlo do šaten za bezgólového stavu.

Po návratu na zelený pažit to již byli výhradně svěřenci Massimiliana Allegriho, kdo diktoval tempo hry, i když šance ne a ne přijít. Na to Allegri zareagoval dvojím střídaním, při němž poslal do hry Keana a Spinazzolu. A právě prvně jmenovaný talent bleskově využil nabídnuté možnosti ukázat se. Pouhé tři minuty na trávníku mu stačili, aby zužitkoval přesné sklepnutí od Mandžukiće. Kean mohl přidat i pojišťující branku, avšak úprk za domácí obranu nezakončil dobře. Empoli tak těsně prohrálo, a i nadále se musí strachovat o svoje působení v nejvyšší soutěži.

Defrel gólem po půl minutě rozhodl o prohře rossoneri

Sobotní program končil soubojem janovské Sampdorie s milánským AC. Hosté by si v případě vítězství udrželi příčku zajišťující účast v Lize Mistrů. Začali ovšem nejhůře, jak mohli. Již po necelé půl minutě po malé domů namazal hostující gólman Donnarumma domácímu Defrelovi a ten se již nemohl mýlit.

Po dalších několika minutách mohl přidat druhý zásah nejlepší střelec soutěže Quagliarella, tentokrát se již brankář AC vyznamenal. Na druhé straně z pravého rohu pokutového území pálil Suso a pořádně protáhl Audera. Víc toho první půle nenabídla.

Zato druhá přinesla fotbal o poznání svižnější. V 56. minutě to byl znovu Defrel, nicméně přestřelil. V 60. minutě dokonce Bakayoko dotlačil balon do sítě, rozhodčí u něj však odhalil faul na Audera. Hra nahoru dolů vynesla další možnost Quaglirellovi, ale ten pouze napálil břevno.

Dvacet minut před koncem naskočil do hry český reprezentant Jankto a hned mohl pomoci k uklidňujícímu druhému gólu. Po jeho vysunutí si Defrel, bohužel pro domácí, nepřišel na Donnarummu, a tak rozdíl zůstával jednobrankový. V 88. minutě ještě zkoušel vybojovat penaltu Piątek, sudí mu však na pád neskočil. Sampdoria tak dál živí naději na Poháry, Milánští musí o příslušnost v milionářské soutěži ještě pořádně zabojovat.

Zobrazeno 1079 krát
Naposledy upraveno: so., 30. březen 2019 23:10
Pro psaní komentářů se přihlaste