čt., 31. březen 2022 10:50

Sparta udělala poslední krok k postupu ve druhém prodloužení. Dál jde také českobudějovický Motor, který otočil pátý duel s Pardubicemi

Dominik Hrachovina si vyšlápl na střelce Pardubic. Dominik Hrachovina si vyšlápl na střelce Pardubic. Zdroj: http://php.esports.cz/images/min.php?exact&compress&topcut&w=712&h=535&file=http://hcmotor.cz//foto_ceb/2022_32_kla/20211212_78.jpg
Česká Republika - Očekávaných vyrovnaných sérií mezi týmy bojujících o semifinále se diváci Extraligy ledního hokeje sice na první pohled nedočkali, jenže kromě úvodního zápasu mezi Spartou a Libercem (7:0) skončila většina zápasů rozdílem pouhého jednoho gólu. Třikrát se o vítězi rozhodovalo v prodloužení a jednou jsme viděli nájezdy v podání Mladé Boleslavi a hradeckého Mountfieldu. Liberečtí dokonce sehráli s pražskou Spartou druhý nejdelší zápas v historii soutěže, když se na rozseknutí utkání čekalo do třetího prodloužení, kdy se v čase 103:28 prosadil obránce Tomáš Pavelka, čímž ukončil nejen bohatou kariéru libereckého obránce Ladislava Šmída, ale také letošní působení Bílých Tygrů v play-off.

Nejvíce sil pošetřili svěřenci Václava Varadi, kteří si s rivaly z Vítkovic poradili hladce 4:0 na zápasy a potvrdili tak roli favorita v tomto souboji. V prvním střetnutí sice Ondřej Kacetl prodloužil svoji neprůstřelnost ve vyřazovacích bojích na 232 minut a 41 vteřin, když za svá záda nepustil ani jednu ze 17 střel, jenže ve druhém vystoupení před vlastními fanoušky o ni přišel po nešťastném odrazu puku od mantinelu. Útočník Vítkovic tak měl před sebou snadný úkol, se kterým si hravě poradil. Ani to ale Oceláře nezlomilo a díky kapitánu Vránovi slavili výhru. I když Vítkovice nic nevzdávaly, recept na propracovanou defenzivní hru Třince nenašly a po čtyřech prohrách jejich cesta skončila.

České Budějovice se střetly s Dynamem Pardubice, kterému vzaly přímou účast ve čtvrtfinále v posledním zápase základní části. Úvodní souboje na jihu Čech nejspíše předurčily výsledek celé série, jelikož Motor ovládl obě utkání, ve kterých však po většinu času dominovali pardubičtí bruslaři. To vzalo ambicióznímu východočeskému týmu vítr z plachet, jelikož Dynamo prohrálo i potřetí. Následně doma vybojovalo těsné vítězství, čímž si vynutilo pátý zápas. Ovšem ten i přes slibný začátek nezvládlo a útok na titul tak musí odložit na příští rok.

Sparta vlétla na liberecké Tygry ve velkém stylu. V O2 Areně nejprve schytal Liberec výprask 7:0, aby následně ztratil druhý duel o jediný gól. Čtvrtý souboj ovládli liberečtí hokejisté i s přispěním skvělého výkonu brankáře Petra Kváči na svém ledě v Home Credit Areně 4:2. Vynutili si tak stejně jako Pardubice pátý zápas, který ve prospěch Sparty rozhodl až ve třetí nastavené dvacetiminutovce Pavelka, čímž stvrdil postup Pražanů.

Majitelé Prezidentského poháru za vítězství v základní časti z Hradce Králové byli pasováni do role jednoho z favoritů na zisk titulu. Ve čtvrtfinále je čekala Mladá Boleslav, která neprožila povedenou sezonu. Také proto se čekal spíše postup hradeckých Lvů, čemuž nahrál také první vyhraný střet. Do následujících utkání však Bruslaři zlepšili pohyb a najednou měl Hradec problémy dostat se kombinací do nebezpečnějších situací. Boleslav tak po pěti zápasech senzačně dokráčela do semifinále, kde se stejně jako v předchozím play-off utká s Třincem, kterému má co vracet.

Zobrazeno 417 krát
Naposledy upraveno: pá., 1. duben 2022 17:38
Pro psaní komentářů se přihlaste