pá., 26. listopad 2021 00:21

Sparta v Evropské lize končí. Dvěma trefami ji skolil Morelos

Sparťanský tým v objetí Sparťanský tým v objetí Zdroj: sport.cz
Glasgow - Ve čtvrtečním kole Evropské ligy se pražská Sparta utkala se skotským týmem Glasgow Rangers. Hned v úvodu prvního poločasu letenští z brejku inkasovali gól. V následující půli po chybě panáka pak přišla druhá trefa. Sparťanští, i přes veškerou snahu, již nedokázali vyrovnat.

Do venkovního zápasu šla Sparta s tím, že nesmí inkasovat o více jak 1 gól. Vše se ale začalo pražskému týmu rozsypávat již v 15. minutě. Po rychlém brejku se dokázal prosadit kolumbijský útočník Alfredo Morelos a Rangers šli do vedení. Ve stejné půli také dvakrát zahrozil Joe Aribo, který nejprve nastřelil horní tyč a o dvacet minut později nedokázal skórovat z bezprostřední blízkosti do odkryté brány.


I začátek druhé půle vyšel lépe pro skotský celek. Po chybě Panáka, který se snažil vzdušnou přihrávkou rozehrát, se trefil opět Morelos. Brankář Holec neměl sebemenší šanci brance zabránit. „Panák udělal obrovskou chybu, která ovlivnila utkání. Určitě mu to vyčteme a budeme se s ním o tom bavit. Život jde ale dál a on je profesionální hráč. Uvidíme, jak se připraví na další zápas,“ komentoval v rozpacích po konci utkání počínání Panáka trenér Petr Vrba.


Po druhé brance nemohl sparťanský celek najít způsob, jak se vrátit do hry a hráči Rangers stupňovali svoji aktivitu. Teprve až po prostřídání hráčů si pražský mančaft začal budovat větší šance. V 87. minutě se k šancím dostali Ladislav Krejčí mladší a Matěj Pulkrab. Oba pokusy ale výbornými zákroky na čáře zneškodnil velezkušený brankář Allan McGregor. „Rozhodující bylo, že jsme nebyli dost silní a neměli jsme jistotu ve finálních šancích, které jsme měli proměnit,“ dodal po zápase smutný Krejčí.


Sparta tedy prohrála 0:2 a nemá již žádné šance na postup do jarní části Evropské ligy. Ve skupině ji čeká ještě poslední zápas s týmem Brondby Kodaň. Pokud letenští uhrají alespoň jeden bod, budou nadále pokračovat v nižší, nově zavedené Konferenční lize. Do vyřazovací části postupuje francouzský Lyon a Glasgow Rangers.

 


Sestavy:


Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Bassey, Barišič - Kamara, Davis (89. Lundstram) - Aribo (81. Arfield), Hagi (65. Patterson), Kent (81. Sakala) - Morelos


Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II, Vindheim - Sáček, Pavelka - Haraslín (59. Karlsson), Hložek (85. Pulkrab), Ladislav Krejčí I (59. Karabec) - Minčev (59. Dočkal)


Branky: 15. a 49. Morelos

Zobrazeno 546 krát
Naposledy upraveno: so., 27. listopad 2021 17:44
Pro psaní komentářů se přihlaste