út., 27. listopad 2018 22:31

Staňte se Ježíškovým vnoučetem a darujte Vánoce

Druhý ročník projektu splnil už přes děvět tisíc přání Druhý ročník projektu splnil už přes děvět tisíc přání Zdroj: Český rozhlas, www.jeziskovavnoucata.cz
Česká republika - Vánoce by měly být dobou veselí a rodinné pohody. Jsou ale lidé, kteří nemají to štěstí strávit je v rodinném kruhu. Proto Český rozhlas pořádá už druhou sbírku Ježíškova vnoučata, která cílí na klienty domovů pro seniory, a prostřednictvím dárků nebo zážitků věnovaných posluchači se jim snaží svátky zpříjemnit.

Senioři se přihlásili se širokou škálou přání od drobností, jako je mast proti bolesti, květiny či růženec, přes dražší dárky jako křeslo nebo televizi, až po finančně náročné vybavení pro pacienty s omezenou hybností. Mezi zážitky se nejčastěji objevuje setkání se slavnými osobnostmi nebo hudební vystoupení. Jejich přání každoročně kromě posluchačů Českého rozhlasu plní i slavné osobnosti. Mezi letošními dárci se objevili například Leoš Mareš a Zdeněk Svěrák.
Projekt funguje už od roku 2016, kdy jej iniciovala novinářka Olga Štregbarová. Prvotní Facebooková skupina výrazně překonala očekávání a další rok se dostala pozornosti a záštity Českého rozhlasu. Úspěch byl opět obrovský. Počet rozdělených dárků stoupl ze 600 na 13 084, navíc se zprostředkovalo 1 037 zážitků a ve sbírce na Slevomatu se vybralo přes 2,5 milionu korun.
V letošním roce už dárci pomohli splnit více než devět tisíc přání. Stále je však dost dárků, které čekají na splnění. Zapojit se můžete přímo na webových stránkách Ježíškových vnoučat nebo přispět prostřednictvím Slevomatu.

Zobrazeno 1607 krát
Naposledy upraveno: so., 1. prosinec 2018 19:46

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste