út., 12. duben 2022 18:44

Staré je znovu nové, zkuste to také minimalisticky

VMO v Letním kině VMO v Letním kině Zdroj: Facebook Vintage.Market.Olomouc
Jednoduchost, originalita, užitečnost. Slova charakterizující projekt Vintage.Market.Olomouc (VMO). Událost, která reaguje na aktuální nedostatek možností směny, nabídky a poptávky použitých výrobků z domácností nebo oděvů pro další praktické užití. VMO je ale také o komunitě, o setkávání se, kultuře a pro oživení Olomouce.

Hlavním posláním je propojit bleší trh s kulturním a nenásilně osvětovým programem. VMO navíc pravidelně nabízí možnost alternativního kulturního vyžití, ale i aktivního zapojení a volnočasových aktivit pro děti, jejich rodiče a mládež. Součástí projektu jsou také dílny a praktické ukázky tvůrčích dovedností, výroby šperků, domácích potřeb, ale i výroba různých předmětů z použitého papíru, dřeva, skla nebo látek.

Pokud plánujete jarní úklid, tak se nabízí ideální možnost, kam s věcmi, které už nevyužijete. Stačí se zaregistrovat přes stánky blešího trhu, sbalit věci a vyrazit. Ostatním lidem tak ještě můžete udělat radost. Trh VMO je otevřen všem prodejcům, kteří mají zájem prodávat staré a retro zboží z vlastních zásob, ale také drobným živnostníkům a podnikatelům v oblasti designu, oděvního designu, knih, sítotisku a příbuzných oblastí.

„Mezi naše hlavní cíle patří především zájem vytvořit pravidelnou platformu nabídky a poptávky po použitých nebo recyklovaných komoditách a vedle toho nabídnout přirozené propojení s kulturním a osvětovým programem pro veřejnost,“ popisují pořadatelé VMO.

V opačném případě, kdy byste si rádi pořídili něco zajímavého, a tím tak dali starým věcem druhou šanci, můžete navštívit bleší trh jako zákazník. Nejbližší plánovaný termín vychází na 30. dubna od 10. hodiny. 

VMO proběhl jako pilotní projekt v prosinci 2011 v prostorách olomouckého klubu S-cube. Nyní se se koná několikrát do roka v Uměleckém centru UP (Konvikt) a při příznivém počasí v Letním kině Olomouc.vin.m.jpg

Přihlásit se můžete jednoduše přes stránky www.vintageolomouc.info

 

Zobrazeno 559 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. duben 2022 11:21
Pro psaní komentářů se přihlaste