čt., 21. duben 2022 21:50

Stefanos Tsitsipas obhájil prvenství v Monte Carlu

Stefanos Tsitspas Stefanos Tsitspas Zdroj: ATP Tour
Monaco - Tenisová sezona se přesouvá na antuku, na které se už odehrály dva větší turnaje, jedním z nich byl turnaj v Monte Carlu. V průběhu turnaje odpadal jeden favorit za druhým, až se do finále dostalo i španělské překvapení. Titul a přes 20 milionů korun si pro sebe ukořistil řecký tenista Stefanos Tsitsipas, který tím obhájil vítězství z roku 2021.

Po turnaji v Miami, po kterém jak je zvykem začíná antuková sezona, mohli fanoušci tenisu sledovat druhý turnaj a to velmi prestižní. Turnaj Rolex Monte-Carlo Masters je tenisový turnaj řazený svoji prestiží mezi turnaje ATP 1000. Turnaj hrající na cihlové antuce se odehrává začátkem antukové sezony v Monte Carlu. Letos slaví již 115. výročí svého vzniku. Z turnaje se z důvodu zranění omluvil antukový král Rafael Nadal a světová dvojka Rus Daniil Medvedev. 

Největší favorit turnaje Novak Djokovič vypadl senzačně v šestnáctifinále turnaje se Španělem Alejandrem Davidovichem Fokinou, který Srba srazil na kolena po tříkolové bitvě. Druhým žhavým favoritem turnaje byl teprve osmnáctiletý Carlos Alcaraz Garfia, který si podřídil turnaj v Miami a několik měsíců dokazuje své kvality. Mladičký Španěl, braný jako nástupce Nadala, nenavázal na své výkony a hned v úvodu turnaje vypadl s Američanem Sebastianem Kordou. Dalším favoritům Alexandru Zverevovi a Stefanosi Tsitsipasovi se dařilo znatelně lépe. Oba tenisti světově desítky se probojovali do semifinále, kde byl nakonec šťastnější řecký tenista. Tsitsipase doplnil ve finále přemožitel Novaka Djokoviče španělský tenista Davidovich Fokina.

Titsipas si s Fokinou poradil ve dvou setech 6:3, 7:6 a ziskem 1000 bodů do žebříčku se posouvá na pátou pozici světového rankingu. Davidovich Fokina získal za prohru 600 bodů a poprvé v kariéře se probojoval do top 30 nejlepších tenistů světa. Na účet Řeka poputuje navíc dvacet milionů korun, Fokina si účastí ve finále přijde téměř na polovinu.

Za měsíc čeká tenisty hřeb antukové sezony French Open. Do konce dubna čeká hráče ještě několik menších turnajů v rámci ATP250 a ATP500. V květnu nastoupí na hru turnaje ATP1000 v Madridu a ATP1000 v Římě. Měsíc po vrcholu antukové sezony se tenisová pozornost přesune do Londýna, kde se sehraje Wimbledon.

 

Zobrazeno 559 krát
Naposledy upraveno: út., 26. duben 2022 12:14
Pro psaní komentářů se přihlaste