čt., 16. duben 2015 20:24

Studenti Gymnázia Uničov opět připravují studentský Majáles

Uničov - Jako každý rok i letos se Gymnázium Uničov pustilo do příprav studentského Majálesu. Akce vypukne v odpoledních hodinách ve čtvrtek 7. května. Jedná se již o patnáctý ročník. Jako v předešlých letech se začíná průvodem masek od budovy gymnázia na náměstí, přes Dukelskou a Plzeňskou ulici a Medelskou bránu. Letos se účastníci mohou těšit na několik změn v rámci programu.

Letošní ročník navíc láká na volbu krále, kterého určí veřejnost přímo na náměstí. Všichni tři princové se zúčastní napínavého rytířského klání a jeho vítěz bude korunován na krále Majálesu 2015. V čele průvodu se tedy v královském kočáře objeví pouze královna, jedna ze studentek gymnázia, a její dvorní dámy. Za kočárem s královnou půjdou princové se svými družinami a za nimi ostatní studenti oblečeni v kostýmech, v nichž předvedou svá vystoupení.

Po tomto ceremoniálu usedne královský pár na trůn a bude sledovat vystoupení jednotlivých tříd. Letošním tématem je „bylo, nebylo.“ Studenti diváky svými představeními přenesou do světa kouzel a fantazie. K vidění budou známé i dosud neznáme pohádkové postavičky a jejich napínavá dobrodružství.

Další novinkou programu je výběr nejlepšího vystoupení. Letos jej nebude vybírat král s královou, ale opět diváci. Pověření studenti rozdají v publiku hlasovací lístky a poté je opět vyberou. Hlasování proběhne během vystoupení rytířské skupiny Kirri. Třídu, která svým vystoupení nejvíce zaujala, zvolí veřejnost i studenti odděleně. Šanci na výhru v podobě dvou dortů mají tedy dvě nejlepší vystoupení.

foto: www.gymun.cz

 

 

Zobrazeno 1675 krát
Naposledy upraveno: út., 21. duben 2015 22:39
Pro psaní komentářů se přihlaste