čt., 10. listopad 2016 21:31

Tipsport ligu vedou hokejisté Banské Bystrice

Tomáš Surový Tomáš Surový Zdroj: hc05.sk
Piešťany – V utkání 18. kola slovenské Tipsport Ligy na sebe narazili soupeři z opačných konců tabulky. Domácí tým HK Orange 20 složený z mladých slovenských reprezentantů se s pouhými třemi body krčí na posledním místě. To hokejisté z Banské Bystrice do zápasu vstupovali jako jasní favorité, v tabulce za vedoucími Košicemi zaostávali pouze o skóre. První vzájemný zápas této sezóny navíc vyhráli 7:2.

Do utkání ale vstoupili aktivněji domácí hráči a vytvořili si hned několik gólových příležitostí. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, žádný z týmů se nedokázal déle udržet v útočném pásmu. Hosté se postupně dostali do zápasu, ve 12. minutě měl velkou šanci Tománek, ale neuspěl. Nakonec se přece jen ujali vedení, když se po krásné kombinaci s Hickmottem prosadil Tomáš Surový.

Na začátku druhé periody se slovenským mladíkům povedlo v přesilovce pět na tři srovnat skóre zásluhou Hecla. O několik minut později si v početní výhodě zahráli i hostující Barani, další branku ale nepřidali. To se jim povedlo až dvě minuty před koncem třetiny, když se Surový povedenou střelou podruhé v utkání zapsal mezi střelce.

Hned ve 41. minutě mohli hráči Orange srovnat, puk ale orazítkoval pouze tyč Košarišťanovy brány. Jejich další šance také zůstaly nevyužité. Hosté se ve třetí třetině do útoku příliš netlačili, hráli spíš na udržení výsledku. Před koncem třetiny se mladíci z reprezentace ještě pokoušeli vyrovnat při hře bez gólmana, to se jim ale nepovedlo. Třetí gól Baranů naopak vstřelil do prázdné brány Surový, který zkompletoval hattrick.

Hokejisté Banské Bystrice si tedy připsali tři body za vítězství a v tabulce se posunuli na první místo.

 

HK Orange 20 - HC 05 iClinic Banská Bystrica 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Hecl (Grman, Pataky) – 17. Surový (Hickmott, Buc), 38. Surový (MIhalik, Hickmott), 60. Surový (Buc, Kubka)

HK Orange 20: Durný (Babik) – Trška, Grman, Hedera, Košecký, Jendroľ, Hain, Bdžoch, Liška – Pataky, Sádecký, Hecl – Andrasík, Oško, Struška – Sloboda, Murín, Žiak – Vybiral, Jaško, Václav

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Košarišťan (Bacashihua) – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Ivanič, Bezúch – Hickmott, Surový, Buc – Lunter, Bortňák, Kafka – Matoušek, Češík, Lamper – Tománek, Tamáši, Trukhno

Rozhodčí: Milan Adamec – Jozef Valo, Tomáš Gegáň

Zobrazeno 2189 krát
Naposledy upraveno: so., 12. listopad 2016 23:20
Pro psaní komentářů se přihlaste