ne., 26. duben 2015 11:33

Tohatsu fire cup odstartoval v Břevenci

Za slunečného počasí odstartovala v sobotu 25. května série soutěží v požárním útoku Tohatsu Fire Cup (TFC). Od poledních hodin se na hřiště v Břevenci sjížděli soutěžící k prezenci. V kategorii mužů se o prvenství přijelo utkat 21 družstev a v kategorii žen družstev 16. O konkurenci tedy nebyla nouze.

Od 12:15 do 12:45 proběhlo seznámení strojníků s čerpadlem Tohatsu, s nímž později všechny skupiny soutěž absolvovaly. V jednu hodinu odpoledne zahájili pořadatelé závody slavnostním nástupem zúčastněných. Krátce po půl druhé se na startovní čáru postavilo první družstvo z kategorie mužů z Klokočí, které své naděje na vítězství rychle pohřbilo.

Jako druzí se předvedli muži z Nové Dědiny u Uničova, kteří se svým časem 20,74 na delší dobu obsadili vedení výsledkové listiny. Ovšem jen do té doby, než odstartovalo favorizované domácí družstvo Břevence. Svůj pokus zaběhlo bez chyby a suverénním časem 19,28 všem předvedlo, kdo je tady pánem. Umístilo se první. Pro druhé místo si doběhli muži z Hluboček s časem 20,05 a třetí skončila Nová Dědina.

Po ukončení kategorie mužů a patnáctiminutové pauze, během níž organizátoři přestavěli dráhu, následovala kategorie žen. Jako první odstartovaly krátce po čtvrté hodině ženy z Dolních Studének a svým časem 19,59 nedaly konkurenci šanci. Druhé místo obsadily ženy z Hluboček (20,36) a třetí skončila Nenakonice (21,01).

Po skončení soutěže následovalo vyhlášení výsledků a předávání cen, jež si pořadatelé pro zúčastněná družstva připravili. Druhé kolo TFC proběhne 6. června v Medlově.

foto: Adéla Blažková

Zobrazeno 1486 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. duben 2015 17:49
Pro psaní komentářů se přihlaste