ne., 13. listopad 2022 12:37

Tři Tygři: V trysku staletí. Představení dalo sbohem živému publiku

Divadlo Mír Divadlo Mír Zdroj: Wikipedia Commons
V polovině října se v Divadle Mír odehrála derniéra představení Tři tygři: V trysku staletí, které mělo premiéru před třemi lety a diváci jej mohou znát nejen z ostravského divadla, ale i z jejich televizních obrazovek.

V Divadle Mír měli diváci možnost zhlédnout 12. října 2022 derniéru divadelního představení Tři Tygři: V trysku staletí. Hrají v něm Štěpán Kozub, kterého můžete znát například z nového filmu Spolu, Vladimír Polák, který působí také v Národním divadle Moravskoslezském, Robin Ferro, který před Mírem působil v Divadle loutek Ostrava a Albert Čuba, jenž je majitelem divadla a zároveň režisérem tohoto představení. Celá hra je prokládána hudebním doprovodem pianisty Martina Pančochy a pozvaných zpěváků.

Představení vzniklo v roce 2019, kdy se jednalo o benefici na rekonstrukci sálu Divadla Mír. Jde o shrnutí nejlepších scének improvizované show Tři tygři, jež čtyři roky působila v ostravském klubu Heligonka. Celé představení začíná v době Evy a Adama a pokračuje dalšími scénkami, které nás postupně provádí nejdůležitějšími momenty české historie. Tři Tygři se potkají s Karlem IV., poukážou na druhou světovou válku nebo si zkusí rande naslepo v kavárně za normalizace. Všechny scénky jsou doplňovány jejich obvyklým humorem a snahou zakomponovat nápady publika do jejich improvizace. Celou derniéru můžete nyní zhlédnout na MirPlay.cz, kde můžete najít některé jejich improvizace z dřívějších let. Některé scénky z představení mohli diváci vidět v pořadu Sedm pádů Honzy Dědka na Silvestra 2021, kde sloužily jako vsuvka mezi jednotlivými rozhovory. Letos se vydali i na turné do Brna, Prahy a Olomouce. Zahráli si v Divadle Bolka Polívky, v Divadle Lucie Bílé a v Kině Metropol. A v roce 2022 vyšli Tři Tygři dokonce ve filmové podobě pod názvem Tři Tygři ve filmu: JACKPOT.

Během covidu Divadlo Mír vysílalo show Tři tygři online na jejich YouTube kanále. Zde hráli improvizované scénky na témata, které jim diváci psali do živého přenosu. Během těchto živých vysílání mohli lidé Míru posílat peníze na podporu divadla. Později se tato improvizovaná show přesunula na stránku MirPlay.cz, kterou si můžete za devadesát korun měsíčně předplácet. Kromě Tří Tygrů můžete na MírPlay najít i další jejich projekty, například show Vyplašení nebo video podcast Distanc.

Nyní si můžete do Divadla Mír zajít například na představení Tik Tik nebo Nejstarší řemeslo.

Zobrazeno 777 krát
Naposledy upraveno: út., 15. listopad 2022 11:49
Pro psaní komentářů se přihlaste