st., 9. listopad 2016 20:27

Třinec se po vítězství ve Varech posunul do čela tabulky

Třinečtí hokejisté se radují po vstřeleném gólu Třinečtí hokejisté se radují po vstřeleném gólu Zdroj: DENÍK/Jan Čech
Karlovy Vary – Po reprezentační přestávce se hokejoví fanoušci opět dočkali zápasu Tipsport extraligy. Na půdě posledních Karlových Varů se představil druhý Třinec. Vary si chtěly napravit reputaci a prolomit střelecké trápení, na gól totiž čekaly už tři zápasy. Proti celku ze severu Moravy, který by se po vítězství v základní hrací době posunul od čela, je ale nečekalo nic lehkého.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří si vytvořili velkou šanci ve čtvrté minutě. Proti tečované střele od modré ale Hrubec zasáhl včas. O pět minut později mohl při hře čtyři na čtyři poslat Karlovy Vary do vedení Rachůnek, jeho samostatný únik však gólem neskončil. Skóre se nezměnilo ani po spolupráci Grígera s Mullanem a týmy odešly do šaten za stavu 0:0.

Úvod druhé třetiny vyšel opět lépe hokejistům z Karlových Varů. V krátkém sledu si zahráli hned dvě přesilovky, ale ani jedna ke gólu nevedla. Ve 27. minutě přišla další šance, třinecké Oceláře po střele Rýgla zachránila tyč. Čtyři minuty před koncem třetiny ujel hostující obraně Flek, svůj únik proměnit nedokázal. Domácí byli i ve druhé dvacetiminutovce aktivnější, gól se jim ale střelit nepovedlo.

Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hráči Třince, kteří si hned vytvořili několik šancí. Po faulu na Draveckého měli k dispozici svoji první početní výhodu v zápase, ta nakonec zůstala bez využití. Mrzet je to ale nemuselo, protože za pár minut hráli další přesilovku, která už byla úspěšná. V čase 44:38 totiž poslal hosty do vedení Rostislav Marosz, který provedenou střelou zápěstím ke vzdálenější tyči překonal brankáře Závorku. Oceláři pokračovali v aktivní hře a za čtyři minuty se radovali z druhého gólu, když šel Růžička sám na bránu a kličkou do bekhendu nedal gólmanovi šanci. Závěr utkání si hokejisté Třince zkušeně hlídali. Domácí ještě v posledních pěti minutách zkoušeli hru bez gólmana, snížit se jim ale nepovedlo. Naopak Oceláři ještě navýšili vedení, Polanský trefil prázdnou bránu a pojistil svému týmu výhru za tři body.

Třinec se tak dostal na první místo v tabulce, druhá Kometa má ale o zápas míň. Celek z Karlových Varů naopak dál zůstává na úplném dně tabulky, navíc už čtyři zápasy nevstřelil gól.


Karlovy Vary – Třinec 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 45. Marosz (Kreps, Hrabal), 49. Martin Růžička (Marosz, Roth), 57. Polanský

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Rýgl – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – Vachovec, Skuhravý (C), Kindl – Harkabus, Matuš, Flek.

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, Jank – Petružálek, Marosz, Martin Růžička – Kreps, Dravecký, Adamský – Polanský, Irgl, J. Sýkora – Špirko, Jašek, Rákos.

Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Brejcha, Suchánek

Zobrazeno 1970 krát
Naposledy upraveno: po., 14. listopad 2016 23:01
Pro psaní komentářů se přihlaste