čt., 21. březen 2019 19:35

Třinec vyhrál nad Vítkovicemi 3:0, branky rozdělil spravedlivě do všech třetin

Šimon Hrubec dnes vychytal čisté konto Šimon Hrubec dnes vychytal čisté konto Zdroj: https://www.hcocelari.cz/zapas.asp?id=Ocelari-vynulovali-soupere-a-maji-druhy-bod-5213
Třinec – Vítkovičtí chtěli v dnešním utkání odčinit včerejší nepovedený výkon, při kterém podlehli Třinci 2:3, ale výkonnostní rozdíl byl propastnější. Nezačali ovšem vůbec dobře a již po deseti sekundách prohrávali gólem Svačiny. Ve druhé třetině navýšil vedení Chmielewski a v poslední periodě dovršil celkový stav Jiří Polanský. Hokejisté z pohraničního města tedy naplno využili výhodu zápasů před vlastními fanoušky.

Domácí se hned po úvodním buly nahrnuli do útočné třetiny díky kombinaci Růžičky a Vrány ve středním pásmu, po níž se puk dostal k Vladimíru Svačinovi. Ten po pravé straně přebruslil Hrabala a zavěsil z hranice kruhu nad beton Patrika Bartošáka. Tím poslal domácí rychle do vedení. Hrálo se nahoru dolů a přicházely další šance. V 6. minutě předvedla dobrý forčekink Marcinkova formace a šla do přečíslení tři na dva. Akci zakončoval Hrňa, ale svatyni hostí zblízka přestřelil.

Ve 14. minutě pak po dlouhém pobytu Ocelářů v útočném pásmu ujel vítkovický Zdráhal, počínal si však podobně jako Hrňa. Těsně před sirénou to byli opět Třinečtí, kdo mohl skórovat. Hrňa a Werek připravili palebnou pozici Marcinkovi, který měl hned tři pokusy. Bartošák ve spolupráci s obranou ale všechny pokusy odrazil, přičemž ten poslední zastavil jen pár centimetrů před brankovou čarou.

Aron Chmielewski se štěstím zvýšil, Hrubec podržel domácí

Po návratu na ledovou plochu byli na ledě čím dál víc v převaze hokejisté Třince. Snaha vygradovala trefou na 2:0. Ve 27. minutě vyhrál Ciencala buly pro Chmielewskiho, k němuž se puk přes Kovařčíka a Matyáše vrátil do pozice mezi kruhy. Odtud útočník vystřelil do tyče, od které se stlačená pryž odrazila do vítkovického brankáře, a ten si ho srazil betonem do brány. 

Za pár desítek vteřin mohl na 3:0 zvýšit Martin Růžička, ale chybu Rastislava Deje nepotrestal. Poté mohli snížit hosté, ale Hrubec odolal jak pokusům Tybora i Romana z bezprostřední blízkosti, tak střele Kucsery z pravého kruhu. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0.

Po kombinaci s Růžičkou uzavřel Polanský skóre

Poslední třetina začala opět mírnou převahou Ocelářů. Hosté postupně vyrovnali hru, ale šance si připravit nedokázali. Ty měli naopak v 51. minutě postupně Marcinko, Werek a Hrňa, ale všichni si vylámali zuby na rozchytaném Bartošákovi. Toho při této akci dokonce ohrozili i vlastní obránci, ale gólman hostů si připsal celkem čtverný zásah.

O pouhou minutu později už ale po výměně puku s Růžičkou skóroval Jiří Polanský. Necelé tři minuty před koncem mohl ten samý hráč vsítit čtvrtý gól, ale po bleskurychlém přesunutí ho stihl vychytat Bartošák. Akci pro něj vytvořili Dravecký se Svačinou. Sedmnáct sekund před koncem se před Hrubcovou klecí strhla hromadná mela, po které sudí shodně vyloučili po jednom hráči z obou týmů. Třinec tedy vyhrál i druhé domácí utkání.

Stav série: HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera: 2:0

Zobrazeno 1304 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. březen 2019 20:41
Pro psaní komentářů se přihlaste