so., 4. duben 2020 18:28

Útočník Tottenhamu Son Heung-min nastupuje na vojnu

V posledním zápase Son vstřelil dva góly, nyní bude muset zvládnout i vojenský výcvik V posledním zápase Son vstřelil dva góly, nyní bude muset zvládnout i vojenský výcvik Zdroj: Oficiální Instagram Tottenhamu Hotspurs
Londýn - Son Heung-min se chystá vykonat své občanské povinnosti a nastoupit na vojnu v Jižní Koreji. Učiní tak v čase nuceného přerušení Premier League.

Son do posledních zápasů Spurs nezasáhl kvůli zlomenině ruky, přesto dostal od klubu svolení a před týdnem odcestoval do Jižní Koreje. Forvard ve své domovině podstoupí vojenský výcvik, kterým si musí projít každý muž. Korejci tak nyní přijde několikatýdenní výpadek ligy vhod.

27letý útočník Tottenhamu minulý týden odcestoval zpět do své vlasti, kde pokračuje ve zotavování zlomené paže. Rovněž však ale čeká na potvrzení, že pozastavení Premier League bude prodlouženo minimálně do 30. dubna. Doufá, že narukuje 20. dubna a bude sloužit ve vojenském sboru země.

Son je po příletu v povinné dvoutýdenní karanténě, poté musí podle zákona sloužit v jihokorejské armádě další čtyři týdny. Tento šikovný útočník už měl podstoupit vojenský výcvik v roce 2018, kdy byl součástí týmu Jižní Koreje, který vyhrál asijské hry. Díky vítězství v asijském šampionátu získal Son výjimku a ze standartní 21měsíční doby si odbude pouhý měsíc. „V rozjeté sezoně je něco takového nemyslitelného, bohužel se stalo, co se stalo, a tak mám možnost aspoň odjet domů a splnit si občanské povinnosti. Doufám, že ihned, co se vrátím, se vrátíme i k fotbalu,“ komentoval pro deník The Guardian před odletem.

Rovněž vedení Spurs se domnívá, že se jedná o vhodnou dobu k výkonu jeho služby, aniž by to ovlivnilo jeho herní kariéru.

Očekává se, že dojde k přerušení Premier League minimálně do konce měsíce dubna, na jehož konci proběhne setkání asociací EFL, PFA a League Managers 'Association a budou rokovat o následujících krocích. To by Sonovi umožnilo dokončit svou službu a vrátit do Londýna ještě před prvním utkáním proti Newcastlu.

Zobrazeno 1088 krát
Naposledy upraveno: út., 7. duben 2020 16:04
Pro psaní komentářů se přihlaste