út., 2. duben 2019 18:44

Už žádné happy hours pro turisty na Mallorce

Turisté si večerní zábavy už neužijí v takovém rozsahu jako doteď Turisté si večerní zábavy už neužijí v takovém rozsahu jako doteď Zdroj: Reuters
Mallorca - Vedení města Palma de Mallorca nyní zakazuje alkohol na pláži a v několika dalších oblíbených oblastech. Zastupitelé tak rozhodli proto, aby omezili přítonmost opilých turistů.

Zákaz alkoholu platí od 1. dubna 2019. Turistům za neuposlechnutí zákazu hrozí pokuta ve výši až 3,000 eur pro antisociální chování. Pokutovány mohou být i kluby, bary a restaurace. Podniky nesmí podporovat jakékoli pití na ulici. V nejoblíbenějších částech města už nebudou platit ani happy hours nebo nabídky dvou drinků za cenu jednoho.

Mallorka byla vždy magnetem především pro německé a britské turisty. Ti v Mallorce vidí atraktivní oblast pro bujaré večírky a užívání si hlučných nočních klubů. Sousední ostrov Ibiza má rovněž pověst párty místa, a to hlavně pro návštěvníky z východní Evropy. Nejrizikovějšími místy ostrova Mallorca pro pití alkoholu jsou Playa de Palma a asi 11 km vzdálený resort Magaluf. Opatření aplikované městskou radou nyní platí pro Playa de Palma a čtyři centrální zóny v Palmě.

Například v minulém roce byly zaznamenány případy 15 pádů z balkónu v důsledku pití alkoholu, z nichž 8 bylo smrtelných. Podle obyvatel Palmy je největší problém především v tom, že se opilí turisti na ulicích scházejí, zápasí a dělají nepořádek.

Městská rada si zavedením zákazu alkoholu rovněž slibuje lepší kvalitu cestovního ruchu. Tamní ministerstvo se nyní snaží především nabídnout nejen místo pro bujaré večírky, ale třeba i pro gastronomické zážitky, bohatý kulturní program atd. Hlavní výzvou bude především rozšířit atraktivitu lokality do celého roku, jelikož je návštěvnost v letních měsících mnohonásobně vyšší než v jiných.

Zobrazeno 1403 krát
Naposledy upraveno: st., 3. duben 2019 15:50
Pro psaní komentářů se přihlaste