pá., 24. březen 2017 22:26

V ZOO Dvůr Králové poběží pro nosorožce

Safari běh 2017 Safari běh 2017 Zdroj: ZOO Dvůr Králové nad Labem, www.zoodvurkralove.cz
Dvůr Králové nad Labem – Nejenom možnost udělat něco pro své zdraví a poměřit síly s ostatními účastníky láká běžce z blízkého i širšího okolí. Třiatřicátý ročník běhu skrze safari v královedvorské ZOO, který se koná v sobotu 8. dubna, přináší i dobrý pocit pro každého ze zúčastněných, protože část startovného zamíří na pomoc projektům pro ochranu ohrožených volně žijících nosorožců v Africe anebo na podporu chovu nosorožců v zoo.

Závodníci účastnící se třiatřicátého ročníku Safari běhu 2017 budou mít možnost vybrat si ze tří různých tratí. Muži i ženy jako jednotlivci se mohou zúčastnit závodů na 5 a 10 kilometrů, které začnou v 11 a 12 hodin dopoledne, rodiče s dětmi nebo i děti samotné se pak mohou přihlásit do oblíbeného rodinného závodu na 2 kilometry skrze Lví safari, který startuje v 10 hodin. V rámci jednotlivých vzdáleností se poté soutěží i ve věkových kategoriích.

Všechny závody začínají i končí na parkovišti ZOO Dvůr Králové v Safari bráně. Závodníci běží především po asfaltovém povrchu skrze Lví safari nebo Africké safari Josefa Vágnera, které je normálně pro veřejnost dostupné pouze v automobilech.

Pro závodníky je i možnost online rezervace a platby startovného a to až do 4. dubna. Startovné činí pro účastníky rodinného běhu 20 korun nebo cenu v ten den zakoupené vstupenky a celou tuto částku zoo věnuje na podporu projektů pro záchranu a ochranu nosorožců. Startovné na trasách 5 a 10 kilometrů činí při online rezervaci 300 korun, na místě 350 korun. Z toho potom celých 100 korun poputuje nosorožcům. V rámci startovného se běžci mohou těšit na startovní jméno se svým jménem (při online rezervaci), občerstvení zdarma, vstupenku do zoo zdarma, pamětní medaile pro každého jednotlivce, tašku s pamětními předměty od sponzorů, a zázemí pro závodníky. Děti i dospělí se také mohou těšit na doprovodné aktivity, které se budou odehrávat u stánku generálního sponzora běhu ČSOB.

Zobrazeno 1812 krát
Naposledy upraveno: so., 25. březen 2017 10:10
Pro psaní komentářů se přihlaste